Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κοινωνία αξιών: Επικοινωνιακός ανταγωνισμός για θρησκευτική επικυριαρχία

Η “κοινωνία αξίων” από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των τρομοκρατών στη ΣΥΡΙΑ, (που κάκιστα τους αποδίδονται οι χαρακτηρισμοί “ISIS, ισλαμικό κράτος και τζιχαντιστές” από τους Δυτικούς), μίλησε για την ανάγκη επίτασης του “Διαθρησκευτικού Διαλόγου” μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών. Μερικοί από τους άμεσους σκοπούς ενός κύκλου συναντήσεων των θρησκευτικών ηγετών στα πλαίσια του “Διαθρησκευτικού Διαλόγου” θα ήταν:

– να αποτραπεί ο ακραίος θρησκευτικός χαρακτήρας στις συγκρούσεις στη ΣΥΡΙΑ.
– να υπάρξει καταδίκη από τις μετριοπαθείς θρησκευτικές ηγεσίες των τρομοκρατών δολοφόνων που δολοφονούν αθώους ανθρώπους, συμπατριώτες τους και ξένους, ανεξαρτήτως θρησκευτικού δόγματος, ακόμη και ομόθρησκους, που δεν υποτάσσονται στους εγκληματικούς τους σκοπούς.
– να ενισχύσουν την συλλογική αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου στην τρομοκρατική / εγκληματική αυτή οργάνωση.
– να ξεγυμνώσει τους τρομοκράτες από κάθε θρησκευτικό μανδύα προσηλυτισμού παραπλανημένων νέων.

Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν προωθήθηκε ο “Διαθρησκευτικός Διάλογος”, αλλά χρησιμοποιείται σήμερα το όπλο της επικοινωνίας για να προβάλλει την μεγαλοψυχία της Καθολικής εκκλησίας, την πνευματική και ηθική της επικυριαρχία, και την υπεροχή του Πάπα στο παγκόσμιο θρησκευτικό στερέωμα.

Στην τηλεοπτική εικόνα, οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι διαγκωνίζονταν ασθμαίνοντες να προβάλλουν την ισότιμη παρουσία τους, διαφοροποιούμενοι ακόμη και στην επιλογή της γλώσσας για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ υπήρξε παντελής απουσία εκπροσώπου του Ισλάμ.

Όσον αφορά στη χώρα μας, υπήρξε επικοινωνιακό όφελος διότι ότι λέει δημόσια ο Πάπας είναι θέσφατο και είπε καλά λόγια για μας.

Όμως ας αναρωτηθούμε με ειλικρίνεια, ήταν μία εκδήλωση αγάπης και συμβολισμού μίας πανανθρώπινης θρησκευτικής αλληλεγγύης η μία επικοινωνιακή εκδήλωση θρησκευτικού ανταγωνισμού και επικυριαρχίας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.