Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η Λαμία υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα των Αγίων Αναργύρων

Τη Θαυματουργή Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης υποδέχθηκε η πόλη της Λαμίας την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα. Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγγελισμού της Θεοτόκου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, το Ιερό Κλήρο και το λαό της πόλεως. Ακολούθως η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε στο μέσον του Ιερού Ναού και ξεκίνησε δέηση από τον Μητροπολίτη.

Στην προσφώνηση, ο Μητροπολίτης Νικόλαος -αφού ευχαρίστησε την Κα­θη­γου­μένη Φιλοθέη και όλη την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αταλάντης- αναφέρθηκε στη μεταφορά της Εικόνας, στα αναρίθμητα θαύ­μα­τα που επιτελούνται και ευχήθηκε στο πο­λυπληθές εκ­κλησίασμα, οι θαυ­μα­­τουργοί Άγιοι να θεραπεύουν κάθε ψυ­χική και σω­μα­τι­κή ασθένεια. 


Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Νικόλαος τέλεσε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ενώ σήμερα το πρωί τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Η Ιερά Εικόνα των Θαυματουργών Αναργύρων θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Παρασκευή, παραμονή της εορτής του Λαζάρου, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πιστοί να την προσκυνήσουν και να λάβουν τη Χάρη και την Ευλογία των Αγίων Αναργύρων.


Με την ευκαιρία της παρουσίας της Ιεράς Εικόνας στο Μητροπολιτικό Ναό, εκτός από τις καθιερωμένες ιερές ακολουθίες, θα τελείται σε καθημερινή βάση Ιερά Παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους στις 11.00π.μ. και 4.00μ.μ.

 φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου και imfth.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.