Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Σπείρα παραχαρακτών ψώνιζε με πλαστά χαρτονομίσματα και συνελήφθη στο Καρπενήσι

Το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου εξιχνίασε εγκληματική ομάδα, που διέθετε στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα ως γνήσια. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Αλβανίας και ειδικότερα δύο άνδρες ηλικίας 24 & 25 ετών και μία 24χρονη γυναίκα. Αναζητούνται 3 συνεργοί τους, μία 23χρονη ημεδαπή και 2 ακόμα άτομα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξη και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι στο Καρπενήσι, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, εντόπισαν τους συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που τους έκαναν, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν:

  • 44 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας των 50 ευρώ,
  • 1 χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας των 20 ευρώ και
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προέκυψε ότι οι δράστες συνέστησαν δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και δράση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2016, με αποκλειστικό σκοπό την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, την κυκλοφορία τους στην αγορά και την προσκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τα συλληφθέντα μέλη της ομάδας, μαζί με την 23χρονη, προμηθεύονταν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κυρίως των 50 ευρώ, μέσω των άλλων 2 συνεργών τους από περιοχή των Αθηνών.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τουλάχιστον 10 ολοκληρωμένες συναλλαγές και 2 απόπειρες συναλλαγής που πραγματοποίησαν οι συλληφθέντες το τελευταίο 48ωρο σε διάφορες επιχειρήσεις (πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, φαρμακείο, εστιατόρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Επιπλέον κατέσχεσαν το ποσό των 394,37 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους και προέρχεται από την παράνομη δράση τους, καθώς και ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, από συναλλαγή που έκαναν σε επιχείρηση στο Καρπενήσι.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου συνεχίζει την έρευνα, για να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.