Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Λαμία γιόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε τη Δευτέρα η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και Ιεροκήρυκος Φθιώτιδος, του Θαυματουργού, στην ομώνυμη ενορία της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος και τέλεσε μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου Νικολάου την Χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Δημητρίου Μώκα, εγγάμου, υιού του Ιερέως Αθανασίου Μώκα, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο χθες χειροτόνησε Διάκονο στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος πριν τη χειροτονία περιέγραψε την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου ως Κληρικού και τόνισε τα κύρια χαρακτηριστικά, δηλαδή, τη φιλομάθεια, την πειθαρχία στην Εκκλησία, την υπομονή στις θλίψεις και τα πάντα για την δόξα του Ονόματος του Θεού.

Ο άγιος Νεκτάριος, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος δι’ ολίγον διάστημα υπηρέτησε ως  Ιεροκήρυκας Φθιώτιδος με την σφραγίδα της ακτινοβολούσης προσωπικότητός του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της διαβάσεως του και είναι για τον τόπο μας ένας πνευματικός φάρος πίστεως και αγάπης που φωταγωγεί την πορεία της ζωής μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος π. Γεώργιος Κάλλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την παρουσία του και την τέλεση της Χειροτονίας στον Ναό τους και του προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, την οποία φιλοτέχνησαν τα παιδιά της ενορίας.

Κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή πολλών πιστών και κυρίως μικρών παιδιών και νέων στη θεία Κοινωνία.

Στη διάρκεια του κεράσματος που ακολούθησε στην ενοριακή αίθουσα, οι νέοι της Ενορίας παρουσίασαν ένα ευχάριστο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και εκκλησιαστικά τραγούδια, ενώ τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου προσέφεραν στο Μητροπολίτη μία ωραία ανθοδέσμη και ένα ημερολόγιο το οποίο έφτιαξαν τα ίδια.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου για το έργο που επιτελείται εκεί και συνεχάρη τον π. Γεώργιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους εθελοντές και όλους όσοι συμβάλουν στην κατά Θεόν προκοπή της Ενορίας.  

Σε όλες τις ακολουθίες που τελέσθηκαν και τις δύο ημέρες προσήλθε πλήθος πιστών για να λάβουν τη χάρη του αγίου από το χαριτόβρυτο Λείψανό του, το οποίο δώρισε και φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη μας, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, το έτος 2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.