Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστηκε σήμερα ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Μείωση των δαπανών για πρώτη φορά

Ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισµός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2016. Για πρώτη φορά κατατέθηκε προϋπολογισµός µε τόσο σηµαντικές µειώσεις των δαπανών της προς όφελος των έργων, των υποδοµών και της ενίσχυσης των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, µέσω των κοινωνικών προγραµµάτων. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει ως βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες κάθε οικογένεια της Περιφέρειας. Συγκεκριµένα:

 Μειώνουµε το κόστος λειτουργίας της περιφέρειας κατά 35% εξοικονοµώντας πόρους ύψους 2.9000.000 ευρώ, τους οποίους επιστρέφουµε στην Στερεά ενισχύοντας δράσεις.
 1.000.000€ από τους πόρους που εξοικονοµούµε τους χρησιµοποιούµε για δράσεις που αφορούν στη δηµιουργία κοινωνικής οµπρέλας (500.000€), την ενίσχυση του τουρισµού (300.000€) και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση/αναβάθµιση των υπηρεσιών µας (200.000€).
 Καλύπτουµε το επιπλέον κόστος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων κατά 550.000€ και προχωρούµε άµεσα στην εκ νέου ρύθµιση τους µε στόχο την αποδέσµευση πόρων ύψους 350.000€ ετησίως.
 Αυξάνουµε το αποθεµατικό της περιφέρειας κατά 25%, παρόλες τις µειώσεις των πόρων που έχουν υποστεί οι Περιφέρειες τα τελευταία έτη. 
 Αντιµετωπίζουµε τις δικαστικές εκκρεµότητες που προέρχονται από τα προηγούµενα έτη, αυξάνοντας το ποσό για την αποπληρωµή τους κατά 70%. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε µετά την ψήφιση του προϋπολογισµού: «Κάναµε µεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να καταρτίσουµε έναν προϋπολογισµό που θα µας επιτρέπει να επιστρέψουµε σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας αυτά που δικαιούνται. Όταν αναλάβαµε, υποσχεθήκαµε ότι θα παλέψουµε για να αλλάξουµε νοοτροπίες και δεδοµένα που αποτελούσαν εµπόδιο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. Το κάνουµε πράξη και ασχολούµαστε µόνο µε τις ανάγκες των ανθρώπων της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτούς στηρίζουµε όλες τις αλλαγές που θέλουµε να κάνουµε για να προχωρήσουµε, µε αυτούς θέλουµε να είµαστε οµάδα και να αποδείξουµε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται µε ευχές αλλά µε ιδέες, γνώση και ενότητα». 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.