Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας (δείτε βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας, που τώρα κατευθύνεται προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και 1 ελικόπτερο από την Αθήνα (που σταμάτησαν να επιχειρούν λόγω της νύχτας), πεζοπόρο τμήμα 13 ατόμων από την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας, οχήματα και προσωπικό του Δήμου Δωρίδος, με τον ίδιο το Δήμαρχο Γ. Καπεντζώνη να βρίσκεται στην περιοχή, καθώς και πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, που έσπευσε να βοηθήσει.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ν. Ντίτσας. Σύμφωνα, μάλιστα, με επικοινωνία που είχαμε με το συντονιστικό όργανο του Πυροσβεστικού Σώματος, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της ύπαρξης διάσπαρτων αγροικιών. Ευτυχώς, δεν απειλήθηκε καμία ως τώρα.

Σημειώνουμε πως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Ιτέας-Ναυπάκτου έχει διακοπεί λόγω των πυκνών καπνών, αλλά και για διευκόλυνση των οχημάτων που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε όλα τα χωριά της περιοχής, λόγω του ότι καταστράφηκαν πυλώνες υψηλής τάσης από τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα σημεία συνεργεία της ΔΕΗ, που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση πριν το σκοτάδι.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς ΕΔΩ και ΕΔΩ.





Ευχαριστούμε τον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη της Λαλιάς της Ρούμελης, Νίκο Υφαντή, για το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.