Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο

Άμεση απάντηση δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις ανάγκες των καιρών, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου» που θα συμβάλει καταλυτικά στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που χρήζουν βοηθείας και στην έμπρακτη στήριξη μονάδων υγείας και υφιστάμενων κοινωνικών δομών.

Στο χθεςσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, υπερψηφίστηκε το σύνολο των κοινωνικών δράσεων που θα αναλάβει άμεσα η Περιφέρεια, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν, λόγω αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», εντάσσονται οι εξής δράσεις:

1. Υπογραφή Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράµει µε το ποσό των 125.000 ευρώ τις µονάδες υγείας της Στερεάς Ελλάδας για την προµήθεια αναλωσίµων και λοιπών υλικών.

2. Παροχή επιδόµατος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, αποµακρυσµένες και προβληµατικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, µέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- µηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

3. Παροχή καυσίµων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

4. Συγκέντρωση µέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συµπολιτών µας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, τροφίµων και δωρεάν διάθεση αυτών.

5. Συγκέντρωση µέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συµπολιτών µας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, φαρµάκων και δωρεάν διάθεση αυτών.

6. Υπογραφή συµφώνου συνεργασίας µε το «Χαµόγελο του Παιδιού», για τη στήριξη του έργου του και την από κοινού διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διανοµή τροφίµων και φαρµάκων θα πραγµατοποιηθεί µέσα από τις δοµές που έχουν αναπτύξει οι Ιερές Μητροπόλεις, οι ∆ήµοι και άλλοι φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, σε κάθε νοµό, µε τις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, όλο αυτό το διάστηµα, µε στόχο τη δηµιουργία ενός ενιαίου µετώπου για την αποτελεσµατικότερη αντιµετώπιση της κατάστασης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ώρα της ευθύνης έφτασε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη, ανεξαιρέτως. Το «Κοινωνικό Πακέτο για τη Στερεά» είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας σε μία μεγάλη κοινωνική ανάγκη. Δουλεύουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο δε θεωρούμε ότι κάνουμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.