Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αθανάσιος Ασημάκης: Γεννήθηκα στην Ευρώπη, μεγάλωσα στην Ευρώπη και το μέλλον μου είναι στην Ευρώπη

Άρθρο
Θάνου (Αθανασίου) Ασημάκη
Υποψήφιου Βουλευτή με «Το Κίνημα»
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου
Facebook page: Αθανάσιος Ασημάκης

Ξαφνικά με μια γελοιοποίηση, του μέγιστου δημοκρατικού θεσμού, το δημοψήφισμα, που εφαρμόζεται μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον εξευτελισμό της όλης διαδικασίας, φτάνουμε στην κάλπη χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ακολουθήσει με την ψήφο μας. Οι μεν δηλώνουν πως αφορά απλά μια πρόταση, οι δε την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Ποιόν να πιστέψεις;

Εάν τελικά ισχύει η πρόταση των μεν, περί μιας απλής πρότασης, γιατί να τεθεί με ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να μην τεθεί σε βάση «Η δικιά μας πρόταση» ή «Η δικιά τους πρόταση»; Να διαλέξουμε όλοι μαζί την καλύτερη και να την υποστηρίξουμε και στην εφαρμογή της. Ή ακόμα καλύτερα, γιατί από το Φλεβάρη να μην τεθούν χρονοδιαγράμματα με κατάληξη το δημοψήφισμα σε προκαθορισμένη ημερομηνία,  ώστε να είναι γνωστό εκ των προτέρων και να μην δημιουργείται πανικός από τον αιφνιδιασμό των πολιτών;

Από την άλλη, στην Ευρώπη των λαών πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Να μην υπάρχουν διασπαστικά διλήμματα τύπου «Εντός ή Εκτός». Να μην υπάρχουν πολίτες διαφορετικών κρατών με διαφορετικά πλεονεκτήματα και οφέλη. Να υπάρχει ενιαία πολιτική. Να γίνει επιτέλους η ολοκλήρωση και ενοποίηση της Ευρώπης.

Όσο και να θέλουν να με κατηγορήσουν για προδότη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελληνική δημοκρατία της Ευρώπης. Μεγάλωσα σε κοινωνία με δημοκρατικά χαρακτηριστικά και από τότε που θυμάμαι, στόχος όλων, ήταν να φτάσουμε το επίπεδο διαβίωσης και νοοτροπίας των Ευρωπαίων συμπολιτών μας.

Κατά την περίοδο της κρίσης, λόγω μείωσης του βιοτικού επιπέδου, μειώσαμε και το επίπεδο των αρχών μας. Τις αξίες και τις αρχές μας, που πάνω σε αυτά στηρίχτηκε ο σημερινός πολιτισμός του δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου.

Αντί απλά να ζητάμε τα πνευματικά δικαιώματα, ας αποδείξουμε ότι μας ανήκουν. Ας παλέψουμε, μέσα στην Ευρώπη, για αυτά που μας αξίζουν. Ας αποδείξουμε σαν λαός ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.