Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στα τελεσίγραφο του κατεστημένου, ΝΑΙ στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τη σημαντική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών. Παρά τις πρωτοφανείς για ευρωπαϊκή χώρα συνθήκες, με κλειστές τράπεζες, εκβιαστικές ανακοινώσεις, απειλητικά και αναληθή δημοσιεύματα και μια καταιγιστική τηλεοπτική προπαγάνδα, ο λαός απέδειξε με σθένος ότι επιθυμεί ένα διαφορετικό μέλλον.

Αρνήθηκε την Ευρώπη του φόβου, της λιτότητας, την Ευρώπη δύο ταχυτήτων, την Ευρώπη των πολυεθνικών, των μεταλλαγμένων, της διατλαντικής συμμαχίας και των ειδικών οικονομικών ζωνών. Και ψήφισε υπέρ της  Ευρώπης της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, των ίσων ευκαιριών και της βιώσιμης ευημερίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός εξέφρασε ότι επιθυμεί βαθιές δομικές αλλαγές και όχι συντήρηση της κατάστασης που τον έφερε ως εδώ και, μάλιστα, ότι είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες γι αυτό.  Καλούν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, να συνεχίσει και ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μη δοθεί άλλος χρόνος στους κερδοσκόπους της καταστροφής της οικονομίας της χώρας.

Το ΟΧΙ δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Καμία συμφωνία δεν έχει μέλλον αν δεν συνοδευτεί από βαθιές δομικές αλλαγές στη χώρα μας. Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την αδιαμφισβήτητη επιρροή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την εμπιστοσύνη του λαού προς το πρόσωπό του και να  προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος μέσω διαγραφής και αναδιάρθρωσής του αλλά και για να επιταχύνει ριζικές αλλαγές με στόχους

- την παραγωγική ανασυγκρότηση, τις βιώσιμες επενδύσεις με στόχο την αειφορία,

- την προστασία του περιβάλλοντος από καταστροφικές επενδύσεις όπως η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές,

- την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα,

- τη δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος,

- την ισονομία, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, την πάταξη της διαφθοράς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  θα είμαστε παρόντες και σ’ αυτή τη φάση με γόνιμες προτάσεις μέσω και της δουλειάς του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και του Βουλευτή μας Γιώργου Δημαρά. Αλλά και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους για την προώθηση μιας Πράσινης Νέας Συμφωνίας (Green New Deal) για την Ευρώπη, η οποία αποκτά σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.