Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Διάκριση 5 μαθητών της Φθιώτιδας σε μαθητικό διαγωνισμό για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Τους 5 βράβευσε μαθητές της Φθιώτιδος που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον φωτιστή του υποδούλου Γένους μας Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού» βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Πρόκειται για τους μαθητές του Λυκείου Νέου Μοναστηρίου Ιωάννη Χύμα, Βασίλειο Κούτρα, Γεώργιο Αναστασίου και Γεώργιο Ρίζο, οι οποίοι κέρδισαν το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία διηγημάτων και τον μαθητή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας Κωνσταντίνο Δέδε, ο οποίος έλαβε το Β΄ βραβείο για το ποίημά του «Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός», στο οποίο εξιστορείται ο βίος, η προσφορά και το μαρτυρικό τέλος του αγίου.

Τα παιδιά συνόδευαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Νέου Μοναστηριού και Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εστίας και φιλόλογος του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας κ. Πέτρος Κόρδας και γονείς των παιδιών.



Ο Μητροπολίτης Νικόλαος συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή και διάκριση τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό και τους απένειμε το Τιμητικό Βραβείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με Εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και ειδικό Τόμο εκ της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.