Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ενημέρωση Κουρουμπλή για τα προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας στο χώρο της υγείας

Πραγματοποιήθηκε προχθες 4/5/15 ευρεία σύσκεψη στην Χαλκίδα των Φορέων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. κου Αντωνίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός  Υγείας κος Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Ξανθός, o Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. κος Αντωνίου, οι βουλευτές του Σύριζα της Στερεάς, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Στερεάς, οι Διοικητές των Νοσοκομείων καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των μονάδων Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ.

Τέθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων για το 2015.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.φ. έθεσε το θέμα  της ανάγκης διορισμού διοικητή στο Γ.Ν. Λαμίας που είναι κενή από 5μήνου, της στελέχωσης κατά  προτεραιότητα με Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, των Τ.Ε.Π. και της Παιδιατρικής Κλινικής και της μη καταβολής των εφημεριών στους ιατρούς του Νοσοκομείου, που αυτό πιθανά αν δεν λυθεί μέχρι τις 20 Μάιου μπορεί να οδηγήσει σε μη κατάθεση προγράμματος εφημέριων για τον μήνα Ιούνιο. Επίσης έθεσε το θέμα των συμβάσεων των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα προβλήματα των Μονάδων Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. που υπολειτουργούν καθώς και των Κέντρων Υγείας.

Συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα αυτά δεν δόθηκαν από τον κο Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό και μάλιστα ειπώθηκε ότι τα προβλήματα θα μεγιστοποιηθούν από το καλοκαίρι και μετά, αν δεν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.