Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δωρεά οχήματος για μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Δήμο Καρπενησίου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε στο Δήμο Καρπενησίου ένα όχημα για μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δωρεά, εκπρόσωπος του δήμου Καρπενησίου δήλωσε:

"Ιδιαίτερα στον ορεινό τόπο που ζούμε,  αντιμετωπίζουμε σημαντικές δυσκολίες σε οικονομικό και κατά συνέπεια σε κοινωνικό επίπεδο. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και κοινωνικά προγράμματα με προτεραιότητα τις ομάδες συμπολιτών μας με ιδιαιτερότητες, που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και πίστη σε αυτή την αρχή η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και το κδαπ μεα του δήμου μας, απευθύνθηκε στο ίδρυμα Νιάρχου παρακαλώντας για χρηματοδότηση τροχοφόρου οχήματος ειδικά προσαρμοσμένου για μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες προκειμένου να εξυπηρετούνται στην καθημερινότητά τους τα άτομα αυτά, καταφέρνοντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν όπως για την μεταφορά τους, την ιατρική τους παρακολούθηση και στήριξη, την πληρωμή λογαριασμών, κ.α.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, υποβολή πλήρους και ολοκληρωμένης πρότασης, αλληλογραφία, που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή, αλλά και διερεύνηση των αναγκών στην περιοχή μας, από 
εκπροσώπους του ιδρύματος «Νιάρχος» καταφέραμε να λάβουμε θετική απάντηση και έγκριση της δωρεάς.

Ο Δήμος Καρπενησίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει ολόθερμα το ίδρυμα «Νιάρχος» για τη γενναιόδωρη προσφορά του, την ανταπόκριση στο αίτημα μας και εν γένει τη στήριξη του στις ανάγκες της μικρής μας κοινωνίας, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι σημαντικές για την ποιότητα των συμπολιτών μας".

PrasiaOnline

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.