Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ στο Ευπάλιο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο Δωρίδος η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία των Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Δημαρχείο Ευπαλίου, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Δωρίδος Γιώργου Καπεντζώνη, η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων για τη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία των Δήμων Στερεάς Ελλάδας, στην οποία έλαβαν μέρος και οι 25 Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, Λεβαδέων Παναγιώτα Πούλου, Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Τανάγρας Βασίλειος Περγαλιάς, Διρφύων Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς, Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Κύμης Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς, Μαντουδίου Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, Αγράφων Θόδωρος Μπαμπαλής, Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας, Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, Λοκρών Νίκος Λιόλιος, Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης.

Επίσης έλαβαν μέρος Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ειδικοί Συνεργάτες ως εκπρόσωποι των Δήμων Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιστιαίας Αιδηψού, Καρύστου, Αμφίκλειας Ελάτειας, Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου και Στυλίδος.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν:

Η έγκριση του καταστατικού της Ανώνυμης Εταιρείας
Η εκλογή προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου
Η εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου
Η υπογραφή του καταστατικού

Μετά την έγκριση του καταστατικού εκλέχτηκε 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους Νικόλαο Σταυρογιάννη Δήμαρχο Λαμιέων, Καθαροσπόρη Βασίλειο Αντιδήμαρχο Χαλκιδέων, Καλυβιώτη Χρήστο Δήμαρχο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, Νικόλαο Λιόλιο Δήμαρχο Λοκρών, Μπουραντά Αθανάσιο Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, Σπυρίδωνα Νικολάου Δήμαρχο Θηβαίων, Γεώργιο Ντασιώτη Δήμαρχο Αλιάρτου, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο Δήμαρχο Δελφών, Ευθύμιο Παπαευθυμίου Δήμαρχο Μακρακώμης, Νικόλαο Σουλιώτη Δήμαρχο Καρπενησίου και Γιώργο Καπεντζώνη Δήμαρχο Δωρίδος.

Ομόφωνα εκλέχτηκαν, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης και Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλειος Καθαροσπόρης.

Ακολούθως υπογράφτηκε το καταστατικό παρουσία της Συμβολαιογράφου Ευπαλίου.

Η σημασία της ιδρυτικής πράξης της Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των στερών αποβλήτων των Δήμων που υπογράφτηκε στο Ευπάλιο, έχει τεράστια σημασία για τη Στερεά Ελλάδα διότι:

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον σύνθετα, δύσκολα και δυσεπίλυτα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Ζήτημα το οποίο βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στο επίκεντρο συζητήσεων, αντιπαραθέσεων, προτάσεων και πολιτικών περιβάλλοντος, αφού συνδέεται άμεσα με την συνεχή αστικοποίηση του πληθυσμού, το επίπεδο ανάπτυξης και τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα.

Είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο την χώρα μας και την Περιφέρειά μας, αλλά όλο σχεδόν τον πλανήτη με διαφορετικές ανάγκες, προσεγγίσεις, πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής αναφοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει μια σειρά αυστηρών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για τα κράτη – μέλη της και που έχουν σχέση τόσο με το ανθρωπογενές όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Η δημιουργία ενός ενιαίου Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των ΟΤΑ θα λειτουργήσει θετικά για το σύνολο

των Δήμων της Περιφέρειας μας για τους παρακάτω λόγους:

- Ενιαίος σχεδιασμός των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

- Αξιοποίηση του συνόλου των έργων και εγκαταστάσεων

- Οικονομίες κλίμακας

- Συνέργειες σε λοιπές κατηγορίες αποβλήτων (λυματολάσπη)

- Αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας

- Κλείσιμο και αποκατάσταση των τελευταίων ενεργών ΧΑΔΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.