Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ερώτηση Σταθά προς τον Υπουργό Εργασίας

Σε κατάσταση ομηρίας άνευ προηγουμένου βρίσκονται οι εργαζόμενοι των οποίων δεν έχουν καταγγελθεί οι ΣΣΕ (π.χ. οι εργαζόμενοι της «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»). 

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των εργαζόμενων οι οποίοι είναι απλήρωτοι, όπου δεν τους δίνουν οι επιχειρήσεις καταγγελίες συμβάσεων ώστε να μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία πλαστικών σωλήνων «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ» οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας άνευ προηγουμένου εδώ και 5 έτη και κατ’ επέκταση περίπου 250 οικογένειες, καθώς η τελευταία φορά που τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι, και συνεπώς δε μπορούν να συμπεριληφθούν στις λίστες των επίσημα εγγεγραμμένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβεί ώστε ανάλογες περιπτώσεις εργαζομένων να ασφαλίζονται, γιατί είναι πραγματικά πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους εργαζόμενους στην «Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.