Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η απίστευτη υπόθεση της κλοπής των... 138 μελισσιών στην Ευρυτανία!

Φίλες και φίλοι, πριν 20 ημέρες διαπιστώθηκε μια πολύ μεγάλη κλοπή στο Παλιόκαστρο Ευρυτανίας. Για να καταλάβουμε ακριβώς τι έγινε πρέπει να είμαστε γνώστες της ιστορίας. Ακούστε λοιπόν.

Τα μελίσσια αυτά ήταν του συναδέλφου Γεωργίου Γούλα.

Τα συγκεκριμένα μελίσσια ήταν ένα μέρος από τα περίπου 400 που είχε η οικογένεια του Γιώργου μαζί με τον θείο του.

Κάποια στιγμή αποφάσισαν να πάρει ο κάθε ένας τα δικά του λοιπόν, και έτσι αυτά τα 150 μελίσσια πέρασαν στην ιδιοκτησία του Γιώργου, αυτά ήταν όσα δικαιούνταν. Δυστυχώς όμως λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που προέκυψε τα μελίσσια έμειναν σε εκείνο το σημείο αρκετούς μήνες.

Κάπουα στιγμή ωστόσο και αφού μπήκε ο χειμώνας τα μελίσσια έπρεπε να φύγουν από εκείνο το σημείο. Γι αυτό ο Γιώργος πήγε τα είδε και κανόνισε την ημέρα που θα φορτωνόντουσαν για να κατέβουν τον κάμπο.

Δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα που πήγε να τα πάρει κάπου μια εβδομάδα, στο σημείο αντί για 150 μελίσσια υπήρχαν μόνο τα 12.

Είχαμε μια κλοπή 138 μελισσιών δηλαδή.

Πρέπει εδώ να τονίσω ότι όλα τα μελίσσια έφεραν κωδικό EL 01/021 κωδικός που ανήκε στον θείο του Γιώργου. Όταν ο κάθε ένας ξεχώρισε τα μελίσσια του κι επειδή τα συγκεκριμένα είχαν μείνει καιρό στο βουνό κάποιοι επικοινώνησαν μέσω του κωδικού με τον ιδιοκτήτη, δηλαδή με τον θείο του Γιώργου ο οποίος όμως τους είπε ότι πλέον τα μελίσσια δεν ανήκουν σε αυτόν.

Έτσι τα μελίσσια αυτά 150 τον αριθμό θεωρήθηκαν παρατημένα από ορισμένους, αν είναι δυνατόν…

Μετά την διαπίστωση της κλοπής έγινε η ανάρτηση στον MELISSOCOSMO και δημιουργήθηκε θόρυβος πολύς. Επιπλέον 138 μελίσσια είναι δύσκολο να κρυφτούν όπως καταλαβαίνετε και οι κλέφτες ζορίστηκαν πολύ.

Την επόμενη ημέρα της ανάρτησης χτύπησε το τηλέφωνο του Γιώργου, κάποιος τον κάλεσε με απόκρυψη. Αυτά που του είπε ήταν πέρα από κάθε φαντασία.

Κατ αρχήν του είπε ότι ζητάει 1000 ευρώ για να τον πάει στο σημείο οπού βρίσκονται τα μελίσσια, και του ανέφερε μια απίστευτη ιστορία.

Κάποιος λέει από εκεί κοντά, χρωστούσε σε κάποιον άλλον ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Ο δεύτερος πίεζε όλο και πιο πολύ και ήθελε τα χρήματα του. Ο πρώτος που του τα χρωστούσε φυσικά δεν τα είχε, όμως από καιρό είχε βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο μελισσοκομείο που είχε μείνει εκεί αρκετούς μήνες χωρίς να φανεί ο ιδιοκτήτης.

Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο είπε σε αυτόν που του χρωστούσε τα χρήματα ότι δεν είχε ρευστό, αλλά είχε πολλά μελίσσια που άξιζαν πολλά χρήματα και πως αν τα πουλούσε ο δεύτερος θα έπιανε και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Έτσι κι έγινε λοιπόν πήγαν και τα φόρτωσαν σε 2 δρομολόγια.

Ο άγνωστος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στον Γιώργο τα μελίσσια, και του τόνισε μάλιστα ποια από αυτά είχαν το περισσότερο μέλι μέσα.

Του είπε ότι θα τον έπαιρνε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα για να βρεθούν να πάρει τα 1000 ευρώ, να τον πάει στα μελίσσια και να του αποκαλύψει τον ηθικό αυτουργό της κλοπής, αυτόν δηλαδή που έβαλε τον δεύτερο να σηκώσει τα μελίσσια.

Ίσως, επειδή ο Γιώργος αιφνιδιάστηκε και δεν χειρίστηκε καλά την υπόθεση αφού δεν ένιωσε καλά να πάει στα βουνά με έναν κλέφτη και με 1000 ευρώ στην τσέπη, ή ίσως επειδή ο κλέφτης φοβήθηκε, πάντως νέα επικοινωνία δεν υπήρξε.

Τα όσα ανέφερε το τηλεφώνημα όμως για τα χαρακτηριστικά των μελισσιών δεν αφήνουν περιθώρια λάθους, αφού ο άγνωστος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, ανέφερε όπως σας είπα και τα μελίσσια που ήταν πιο δυνατά και είχαν τα περισσότερα μέλια μέσα.

Φίλες και φίλοι αυτά τα μελίσσια στοιχίζουν πάνω από 30 χιλιάδες Ευρώ.
Δεν είναι ούτε 5 ούτε 10 για να μπορέσουν να κρυφτούν.

Αποτέλεσαν υπόθεση πολύ βρώμικη, και πιστεύω ότι όλοι έχουμε χρέος να βοηθήσουμε.

Τα χαρακτηριστικά τους ήταν τα εξής…

Τα μελίσσια είχαν κωδικό EL 01/021. Ήταν σε διάφορα χρώματα με κύρια χαρακτηριστικά αποσπώμενο ροζ πάτο με άσπρα πατώματα και ροζ καπάκια πολλά ήταν πράσινα όχι αποσπώμενα και είχαν ζωγραφιές μαργαρίτες και καρδούλες.

Παρακαλώ πολύ τους συναδέλφους αν κάποιος τα δει να επικοινωνήσει στο 6977421617

Γιώργος
Ευχαριστώ

Θεωρώ ότι κάπου είναι παρατημένα, ή ότι αυτός που τα έχει προσπαθεί να τα πουλήσει για να πιάσει τα χρήματα του.

Αυτός που ζήτησε τα 1000 Ευρώ είναι ίσως αυτός που τα έχει στην κατοχή του αυτή την στιγμή και ίσως με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να εξασφαλίσει ένα μέρος από όσα του χρωστάει ο πρώτος, χωρίς να αποκλείεται να είναι και ο πρώτος όμως, αφού αποδεικνύεται αδίστακτος και εκμεταλλεύτηκε ακόμα και ασθενή άνθρωπο.

Παρακαλείστε όλοι να έχετε αυξημένη την προσοχή σας. Τα μελίσσια είτε βρίσκονται εκεί κοντά στην γύρω περιοχή, είτε κατέβηκαν προς τον κάμπο του Αγρινίου ή των Τρικάλων να ξεχειμωνιάσουν, δεν πιστεύω ότι μπορεί να πήγαν κάπου αλλού πολύ μακριά εφόσον κιόλας φορτώθηκαν σε δυο δόσεις.

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και ειδοποιήστε τον ιδιοκτήτη έστω και ανώνυμα για το που βρίσκονται αν τα εντοπίσετε κάπου.

Δείτε την υπόθεση σαν να πρόκειται για δικά σας μελίσσια, και συμβάλετε έτσι ώστε να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση που μοιάζει απίστευτη μεν, αλλά δεν παύει να είναι υπαρκτή και ο συνάδελφος μας να έχει χάσει την περιουσία του και να βρίσκεται σε απόγνωση!!!

MELISSOCOSMOS, olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.