Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι υπέρ της παραμονής και λειτουργίας των υπηρεσιών του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου στην περιοχή ευθύνης του. Επίσης, εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για αποστολή σχετικών εγγράφων, καθώς και παραστάσεων στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλευτή του Νομού Φωκίδος και σε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας. 

Νωρίτερα προηγήθηκε η σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου, Κ. Αντωνόπουλου, ο οποίος τόνισε - μεταξύ άλλων - τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει στην περιοχή το αστυνομικό τμήμα και συγκεκριμένα:

  1. Το γεγονός ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πρέπει να βασίζεται σε καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών και όχι σε κριτήρια που στοχεύουν μόνο στη μείωση του κόστους. 
  2. Το γεγονός ότι στην όποια αναδιοργάνωση και με βάση την αρχή της εγγύτητας, πρέπει να λαμβάνεται η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως φορέα διοίκησης που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, διότι σε τελευταία ανάλυση η ύπαρξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως αποδέκτες τους πολίτες.
  3. Το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου έχει σωρευτικά τα εξής δεδομένα και χαρακτηριστικά που καθιστούν απαραίτητη την παραμονή και λειτουργία του στην Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου: α) Αστυνομεύει 22 Τοπικές Κοινότητες και 24 οικισμούς, καθώς και το νησί Τριζόνια. β) Εξυπηρετεί 7.217 μόνιμους κατοίκους και είναι η πολυπληθέστερη του Δήμου Δωρίδος. γ) Κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που σχεδόν πενταπλασιάζεται. Επίσης λειτουργεί μεγάλος αριθμός καταστημάτων, στα οποία πρέπει να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την αστυνομία. δ) Η γειτνίαση με μεγάλες πόλεις της Αχαΐας όπως η Πάτρα, κλπ και της Αιτωλοακαρνανίας όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο κλπ, συμβάλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής όλο το έτος. ε) Η εδαφική έκταση της αρμοδιότητάς της ανέρχεται σε 300 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει την ευθύνη αστυνόμευσης 59,5 χιλιομέτρων του Εθνικού Δικτύου Ιτέας – Αντιρρίου και Αντιρρίου –Λιδωρικίου. στ) Οι πλησιέστερες αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Φωκίδος που είναι το αστυνομικό τμήμα Λιδωρικίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στην Άμφισσα απέχουν 70 και 90 χιλιόμετρα αντίστοιχα ζ) Το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα έχει παραχωρηθεί δωρεάν και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.