Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εορτασμός της επετείου της 7ης Μαρτίου 1878 στoν Παλαμά

Την Κυριακή 9 Μαρτίου γιορτάστηκε η επέτειος της «7ης Μαρτίου 1878» στην τοπική κοινότητα Παλαμά Δομοκού. Ο Δήμος Δομοκού σε μία προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής ιστορίας αλλά και της ιδιαίτερης σημασίας της ημέρας για το ιστορικό παρελθόν της χώρας μας, διοργάνωσε τον εορτασμό της επετείου της «7ης Μαρτίου 1878» με δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των επαναστατών και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της τοπικής κοινότητας.

Η δοξολογία και η επιμνημόσυνος δέηση τελέστηκαν από του ιερείς π. Καρβέλη Κωνσταντίνο και π. Χουλιάρα Δημήτριο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Λυκείου Δομοκού, κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος. Ο ομιλητής σε μία ουσιαστική ομιλία παρουσίασε το γενικότερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής μέσα στο οποίο διαμορφώθηκαν οι συνθήκες εκείνες που ώθησαν σε επαναστατική δραστηριότητα τους πρωταγωνιστές της 7ης Μαρτίου και στην έκδοση της επαναστατικής προκήρυξης προς τις τότε Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού, κ. Καρκάνης Αθανάσιος και κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, κ. Λιόλιος Χαράλαμπος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παπιώτης Χρήστος και Βασιλόπουλος Χαράλαμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, οι Βουλευτές κ. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος και Μακρή Θεοδώρου Ελένη, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού κ. Μπάρκας Χρήστος και ο εκπρόσωπος της αδελφότητας Παλαμιωτών κ. Παπαλέξης Παναγιώτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.