Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Έλεγχοι της αστυνομίας σε καταστήματα για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε καταστήματα και άλλους χώρους, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου». Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθη χθες το βράδυ στη Λαμία, ένας 54χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καφέ - ουζερί, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τριών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, στις οθόνες των οποίων εμφανιζόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο 54χρονος και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 42,50 ευρώ σε κέρματα, το οποίο βρέθηκε εντός των παγνιομηχανημάτων.

Επιπλέον, συνελήφθη μία 27χρονη υπήκοος Ρουμανίας, την οποία ο 54χρονος απασχολούσε στο κατάστημα του, χωρίς αυτή να κατέχει την απαιτούμενη άδεια εργασίας και πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια αρχή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος του 54χρονου, εκκρεμούσε και η από 19-06-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με την οποία είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης δύο μηνών, για παράβαση Υγειονομικών Διατάξεων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιοι έλεγχοι, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον και θα εντατικοποιηθούν κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.