Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η Αδελφότητα Λευκαδιτιωτών Δωρίδος απέκτησε στέγη

Ο Δήμος Δωρίδος, ύστερα από σχετικό αίτημα της Αδελφότητας Λευκαδιωτών Δωρίδος, αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση στην αδελφότητα του κτιρίου του Δημοτικού σχολείου του χωριού, που έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου το χρησιμοποιήσει για εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις προς όφελος των Λευκαδιτιωτών και επισκεπτών του χωριού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όχι μόνο αυτών, αλλά και κατοίκων ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ειδικότερα ο εν λόγω σύλλογος, ο οποίος σημειωτέον ότι επιδεικνύει σοβαρή δραστηριότητα στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής, προτίθεται και αναλαμβάνει τη σε βάθος χρόνου απαραίτητη ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και του αύλειου χώρου, προκειμένου γίνουν λειτουργικοί για: 

α) συγκρότηση - λειτουργία βιβλιοθήκης, β) πραγματοποίηση συνεδριάσεων, συνελεύσεων, προβολών, σεμιναρίων, διενέργεια εκλογών, γ) έκθεση φωτογραφίας και λαογραφικού υλικού, δ) Ανάπτυξη πρόχειρου ιατρείου - εξεταστηρίου για τον αγροτικό ιατρό ε) Ανάπτυξη - κατασκευή λοιπών λειτουργικών χώρων (wc, μικρής κουζίνας κ.λ.π.).

Σήμερα το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λευκαδιτίου, λόγω της αχρησίας του και της μη συντήρησής του σταδιακά, τουλάχιστον εσωτερικά, ερειπώνεται. Έτσι, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Λευκαδιτίου με το υπ’ αριθ. 6/4.11.2013 έγγραφό του απαντά και γνωμοδοτεί θετικά για την παραχώρηση, συνεκτιμώντας ότι η ανακαίνιση, συντήρηση και λειτουργία των χώρων του Σχολείου ως Πολιτιστικού κέντρου ωφελεί πλήρως το χωριό και ευρύτερα το Δήμο, πέραν δε αυτών και το οποίο αρχείο του Σχολείου θα προστατευθεί και αναδειχθεί μέσω της βιβλιοθήκης και θα 
πληρούται η λειτουργία του ως εκλογικού κέντρου.

Ύστερα λοιπόν από όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος Δωρίδος αποφάσισε:

1) Να παραχωρηθεί η χωρίς αντάλλαγμα χρήση των χώρων του δημοτικού ακινήτου/Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Λευκαδιτίου στον πολιτιστικό Σύλλογο « Αδελφότητα Λευκαδιτιωτών Δωρίδος », για τη δημιουργία και λειτουργία του ως Πολιτιστικού Κέντρου, με την προϋπόθεση της συντήρησης σε καλή κατάσταση και τήρησης της ευταξίας στους χώρους, προς δε και της ασφαλούς φύλαξης των σ’ αυτούς υπαρχόντων δημόσιων αντικειμένων ευθύνη του Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με τον εκάστοτε δημοτικό Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας.

2) Να εγκριθεί η διαμόρφωση ή επισκευή των παραχωρούμενων χώρων και η τοποθέτηση εξοπλισμού σ’ αυτούς, που θα συντείνει στη λειτουργικότητά τους, σχετικά με τον σκοπό παραχώρησης, με έξοδα του συλλόγου και υπό την εποπτεία των αρμοδίων οργάνων του Δήμου.

3) Οι κοινοί δημόσιοι λογαριασμοί και τέλη που αφορούν το ακίνητο θα πληρώνονται από τον προς ον η χρήση Σύλλογο, καλουμένου προς τούτο απ’ την αρμόδια/υπηρεσία του Δήμου.

4) Η τυχόν στο μέλλον δυνατότητα και εκτίμηση του Δήμου για προγραμματισμό έργου διαμόρφωσης - επισκευής των παραχωρούμενων χώρων δεν δύναται ενταχθεί στις προϋποθέσεις της παραχώρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.