Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εφαρµογή προγράµµατος κατά του µελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων

Η εφαρµογή του προγράµµατος εµβολιασµών κατά του µελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΠΕ Εύβοιας συνεχίζεται. Η συµµετοχή των κτηνοτρόφων στο πρόγραµµα εµβολιασµών είναι υποχρεωτική. Οσοι κτηνοτρόφοι δεν συµµετέχουν δεν θα τους χορηγείται βεβαίωση για την παράδοση του γάλακτος στις γαλακτοβιοµηχανίες και τα τυροκοµεία. Επιπλέον οι µη συνεργαζόµενοι κτηνοτρόφοι αναφέρονται από την Υπηρεσία µας στον Οργανισµό πληρωµών (ΟΠΕΚΕΠΕ) µε συνέπεια την περικοπή των οικονοµικών ενιχύσεων που τους καταβάλλονται.  

Πέραν των ανωτέρω η νόσος είναι ιδιαίτερης σηµασίας τόσο για την δηµόσια υγεία όσο και για την εθνική οικονοµία, αφενός διότι από τη νόσο αυτή προσβάλλεται µεγάλος αριθµός πολιτών και αφετέρου η Ελλάδα κινδυνεύει να αποκλεισθεί των εξαγωγών γαλακτοκοµικών προϊόντων αλλά και ως τουριστικός προορισµός µέσω ταξιδιωτικής οδηγίας, εάν δεν εφαρµόσει το πρόγραµµα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των βοοειδών και των αιγοπροβάτων (Υ.Α. 4888/130873/31-12-2012 ΦΕΚ).


 Οι κτηνοτρόφοι για τον εµβολιασµό των ζώων τους να επικοινωνούν µε τις κατά τόπους κτηνιατρικές αρχές και του ιδιώτες κτηνιάτρους που έχουν εγκριθεί, για αυτόν τον σκοπό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.