Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σύλληψη Βουλγάρων για κλοπή χαλκού αξίας 15.000 ευρώ

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνέλαβαν κοντά στη λίμνη Υλίκη 3 υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 41, 30 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αφαίρεση καλωδίου χαλκού, από αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενημερώθηκε από 51χρονο ημεδαπό, φύλακα του αντλιοστασίου, σχετικά με παραβίαση της εξωτερικής περίφραξης της εγκατάστασης από άγνωστο αριθμό δραστών.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά την διενέργεια αυτοψίας, διαπιστώθηκε η αφαίρεση 100 περίπου μέτρων καλωδίου χαλκού, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξω από τον χώρο του αντλιοστασίου.

Σε εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε κοντινή απόσταση από το αντλιοστάσιο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (τύπου βαν) στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, ενώ στο εσωτερικό του οχήματός τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και συγκεκριμένα:

  • Δύο βαριοπούλες και ένας σιδερένιος λοστός,
  • δέκα κόφτες και δύο πένσες,
  • έντεκα κατσαβίδια και ένα ψαλίδι κοπής,
  • ένας φακός και ένα γάντι με υπολείμματα ρινίσματος χαλκού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είναι οι δράστες της προαναφερόμενης κλοπής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Τα 100 μέτρα καλωδίου χαλκού, αξίας 15.000 ευρώ, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της επιχείρησης, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο διευκόλυνσης κακουργηματικών πράξεων.

To Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενεργεί προανάκριση και διερευνά τυχόν εμπλοκή των δραστών στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.