Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αποκτά στέγη στην Άμφισσα

Το παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης αποκτά το δικό του χώρο, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δήμου Δελφών, που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, το πρώην κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ "Μπαλόνι" θα είναι η νέα έδρα για χρήση της Ομάδας και μάλιστα, προβλέπεται εκεί η δημιουργία ενός πανελληνίου εκπαιδευτικού χώρου, τόσο για την Ομάδα Διάσωσης, όσο και για το κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει θέματα αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών και διάσωσης.

Η διαχείριση και εξασφάλιση των εγκαταστάσεων θα γίνεται με μέριμνα του Συλλόγου και σε άμεση συνεργασία με το Δήμο Δελφών. Ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεσμεύτηκαν να στηρίξουν υλικοτεχνικά την επίτευξη του σκοπού αυτού για την ανάδειξη και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετικό αίτημα του παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προς το Δήμο Δελφών. Στην αίτηση αναλύεται η ενεργή συμμετοχή του συλλόγου και η εθελοντική προσφορά του στο Νομό Φωκίδας, πάνω στον τομέα της διάσωσης και της πολιτικής προστασίας και ο ίδιος ο Σύλλογος πρότεινε να του παραχωρηθεί το πρώην κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, το οποίο έχει υποστεί φθορά και εγκατάλειψη στο πέρασμα του χρόνου, αφού δε χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος άθλησης και πλέον, το κόστος συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών είναι υψηλό.

Μάλιστα, το μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κος Ευάγγελος Τσάρκος τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα γίνει προβολή και ανάδειξη του τόπου μας εάν δημιουργηθεί. Ο χώρος των αθλητικών αποδυτηρίων θα συντηρηθεί και θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος αποθήκευσης εξοπλισμού της Ομάδας Διάσωσης. Χρειάζονται βέβαια αρκετές διορθώσεις κτιριακές και πρωτίστως, στο θέμα ασφάλειας και αποτροπής κλοπής του εξοπλισμού μας, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και σύστημα συναγερμού".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.