Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το Μεσολόγγι αποκτά αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων

Θετικά αξιολογήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του δήμου για την δημιουργία αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση κοινοχρήστων ποδηλάτων, έχει προϋπολογισμό 135.000 ευρώ περίπου και η χρηματοδότηση είναι σε ποσοστό 100%.

Σκοπός του έργου είναι να παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ποδήλατα για τις διαδρομές τους, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους, αποφεύγοντας τη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων (Ι.Χ. και μηχανοκίνητα δίκυκλα), υποβοηθώντας το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην μείωση των ρύπων εντός της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε διάφορα σημεία των πόλεων υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία δανείζονται με ένα σύστημα συνδρομητικής ή πιστωτικής κάρτας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κάνει τη βόλτα του ή τις δουλειές του και στη συνέχεια να αφήσει το ποδήλατο εκεί που τον βολεύει καλύτερα. Βασική προϋπόθεση λειτουργίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου με σταθμούς για τα ποδήλατα.

Το σύστημα θα αποτελείται από έναν κεντρικό σταθμό με δυνατότητα επί τόπου εγγραφής, 4 Περιφερειακούς σταθμούς, 58 ποδήλατα και 80 θέσεις στάθμευσης (16 ανά Σταθμό). Ο δήμος θα διαθέσει 500 κάρτες συνδρομητή τις οποίες θα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν χρήση του συστήματος.

Οι σταθμοί θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα σημεία:
1. «Μαρίνα»
2. «Πλατεία Κ. Παλαμά»
3. «Πεζόδρομος» (Κεντρικός)
4. «Πύλη» (Κήπος Ηρώων)
5. «ΤΕΙ»
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση από τον δήμο Μεσολογγίου.

πηγή: aixmi-news.gr

Αναδημοσίευση από Agrinio Culture

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.