Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μειώσεις στα τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αποφασίζει ο δήμος Μεσολογγίου

Μειώσεις τελών έως 35% στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες προσανατολίζεται να κάνει ο δήμος Μεσολογγίου. Η Οικονομική Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο της απόφασης που θα περάσει από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως προβλέπεται το νόμο, το ∆ημοτικό Συμβούλιο, με απόφασή του η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, έχει το δικαίωμα για μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι ποσοστό 50%, ή απαλλαγή από αυτούς, για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και τους πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται από την κείμενη νομοθεσία.

Αναλυτικά τα κριτήρια για μειώσεις στο δήμο Μεσολογγίου:

Βασικό κριτήριο είναι το συνολικό οικογενειακό εισόδημα όπως αυτό προκύπτει από το εκκαθαριστικό της εφορίας και το οποίο αφορά στα κάθε είδους εισοδήματα του ενδιαφερομένου (εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αποζημιώσεις, αυτοτελώς φορολογούμεναεισοδήματα, εισοδήματα από ακίνητα κλπ).

α) Ως προς τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους λαμβάνεται υπόψη η ηλικία των παιδιών τα οποία θεωρούνται προστατευόμενα μέλη μόνο όσο είναι ανήλικα ή σπουδάζουν (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών) ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους.

β) Για τα άτομα με αναπηρία πρέπει λαμβάνεται υπόψη και το ατομικό εισόδημα και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνονται οι εξής μειώσεις των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 35% για τις κατοικίες όπου διαμένουν:

1.Οικογένειες με τρία (3) παιδιά τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2011 έως 20.000,00€
2. Οικογένειες με τέσσερα (4) παιδιά τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2011 έως 25.000,00€
3. Οικογένειες με πέντε (5) παιδιά και άνω τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν οικογένειες με τρία (3) παιδιά τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2011 έως 35.000,00 €
4. Οικογένειες με συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2011 έως 20.000,00€ που έχουν ένα τουλάχιστον μέλος τους με αναπηρία >ή =67%.
5. Άτομο με αναπηρία >ή= 67% που ζει μόνο του (χωρίς οικογένεια) και του οποίου το ατομικό εισόδημα για το 2011 είναι <έως 16.500,00 €.
6. Για μακροχρόνια άνεργους μείωση 35%. Ειδικότερα αυτή η κατηγορία αφορά σε ανέργους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν συμπληρώσει 12 συνεχείς μήνες ανεργίας, εξακολουθούν να είναι άνεργοι και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
είναι ηλικίας 25 έως 65 ετών
Ο λογαριασμός της ∆ΕΗ είναι στο όνομά τους
Από το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για το οικ. έτος 2012 προκύπτει ότι το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα για το 2011 ήταν μικρότερο των 6.000,00 προσαυξανόμενο κατά 500,00€ για κάθε προστατευόμενο μέλος (άνεργος η σύζυγος, τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν για τα προβλεπόμενα έτη πουδώντης πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία).

Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καταβάλουν κανονικά τα τέλη μέσω των λογαριασμών της ∆ΕΗ και στο τέλος κάθε εξαμήνου, τους επιστρέφεται από το ∆ήμο το 35% των καταβληθέντων τελών, εφόσον αποδεδειγμένα εξακολουθούν να είναι άνεργοι και προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Αν στη διάρκεια του εξαµήνου, ο δικαιούχος πάψει να είναι άνεργος, αυτοµάτως παύει να ισχύει η σχετική µείωση.

Αναδημοσίευση από Agrinio Culture

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.