Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Διοργάνωση συνεδρίου για τη συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους

Το Δ. Σ. της  Πανευρυτανικής Ένωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) χρόνων από το έπος των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, αποφάσισε, ομόφωνα, την πραγματοποίηση Επιστημονικού Συνεδρίου, κατά το επόμενο καλοκαίρι, με θέμα τη συμμετοχή των Ευρυτάνων στους  ένδοξους και νικηφόρους αυτούς πολέμους.

Για τον σκοπό αυτόν θα ζητηθεί και  η συνεργασία, του Δήμου Καρπενησίου, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της Δημοτικής Ενότητας Προυσού, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Συνεδρίου.

Στόχος του Συνεδρίου μας  είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης  με τον πρέποντα σεβασμό και με βάση  σχετικές μαρτυρίες για μια περίοδο (1912-13) που η σύνεση, η ενότητα και η ομοψυχία λαού - ηγετών και, κυρίως, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία του ελληνικού στρατού, συνετέλεσαν στην απελευθέρωση και το διπλασιασμό των εδαφών μας, αφενός, και, αφετέρου, στην ανάδειξη  της πατρίδας μας ως του πλέον υπολογίσιμου Κράτους  στο χώρο της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Τα θέματα, οπωσδήποτε, πρέπει να αναφέρονται αποκλειστικά στη συμμετοχή και την σημαντική  συμβολή των κοντινών προγόνων μας, Ευρυτάνων και μόνον, σ’ εκείνη τη μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια.

Λεπτομέρειες για δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, καθώς και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν, λίαν συντόμως. με δεύτερη αναγγελία μας.

Αναδημοσίευση από Prassia Online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.