Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ευπάλιο


Η Τ.Κ. Ευπαλίου, παρουσιάζει αυξημένη κίνηση πεζών και οχημάτων κατά τις ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και των σχολείων, με αποτέλεσμα να δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Γι’ αυτούς τους λόγους και κατόπιν των αντίστοιχων εγγράφων-γνωμοδοτικών αποφάσεων και προτάσεων του Τ.Σ. Ευπαλίου, καθίσταται ανάγκη για τη λήψη μέτρων και τη θέσπιση κυκλοφοριακών κανόνων πεζών και κυρίως των οχημάτων εντός του οικισμού και ιδιαίτερα:

  • Επί της κεντρικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως-28ης Οκτωβρίου που διαπερνά όλο τον οικισμό σε μήκος 1,5χλμ. περίπου, είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της ευθεία, διέρχονται τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας και παρουσιάζει μεγάλη κίνηση πεζών (κυρίως μαθητών) και οχημάτων.
  • Γύρω από την πλατεία Καρυάς του οικισμού όπου βρίσκεται το κέντρο αναφοράς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της Τ.Κ. Ευπαλίου και πολλών γειτονικών χωριών.

Αποφάσεις:

  1. Η κεντρική οδός Εθνικής Αντιστάσεως και η συνέχεια αυτής, 28ης Οκτωβρίου, σε όλο το μήκος της και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της οικίας Τζιλαλή έως το ύψος του Δημαρχείου, καθίσταται ως προς την κίνηση οχημάτων οδός προτεραιότητας έναντι των παρόδων της.
  2. Στην ίδια κεντρική οδό, από το ύψος της οικίας Τζιλαλή μέχρι την αρχή της μικρής γέφυρας του ρέματος Μαντίλω (πριν από την κεντρική πλατεία Καρυάς), λόγω του μικρού πλάτους της και της διέλευσης και στάσεων δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων, θεσπίζεται και ορίζεται εκατέρωθεν η εκ περιτροπής στάθμευση οχημάτων (μονούς και ζυγούς μήνες).
  3. Η ταχύτητα των κινούμενων οχημάτων εντός του οικισμού περιορίζεται στα 40χλμ./ ώρα. Το ανώτατο αυτό όριο ταχύτητας σημαίνεται καθέτως με πινακίδες του ΚΟΚ στην αρχή κατά μήκος και στο τέλος του οικισμού, αλλά και στην κεντρική οδό.
  4. Επί της κεντρικής οδού και σε καθορισμένα σημεία, καθορίζονται διαβάσεις πεζών, που σημαίνονται οριζοντίως με διαγραμμίσεις τύπου ZEBRA και καθέτως με πινακίδες του ΚΟΚ, ενώ όπου υπάρχει διέλευση μαθητών από και προς γειτνιάζοντα σχολεία, προβλέπονται αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  5. Κατά μήκος του οδοστρώματος της κεντρικής οδού και οριζοντίως, χαράσσεται ο άξονας διαχωρισμού των ρευμάτων κυκλοφορίας με συνεχή διπλή γραμμή και πάνω σ’ αυτόν, σε καθορισμένα σημεία, προς συνοχή των οδηγών και περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων τους, χαράσσονται με πλέγμα γραμμών «εικονικά εμπόδια» (σαμαράκια), σημαίνοντα εκατέρωθεν με ανταυγάζοντα τεχνικά μέσα (μάτια γάτας) και πριν από αυτά αναγράφεται επί του οδοστρώματος με λευκό χρώμα το όριο ταχύτητας 40χλμ./ ώρα.
  6. Στο τέλος της κεντρικής οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά, όπου υπάρχει κυρτή αλλαγή και το γεφύρι του ρέματος Μαντίλω, σε όλο το μήκος της κυρτής αλλαγής και του γεφυριού απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων, λόγω της στενότητας και του ελιγμού.
  7. Στη συνέχεια της κεντρικής οδού (η οποία μετονομάζεται σε 28ης Οκτωβρίου) και στο τμήμα της πριν από την κεντρική πλατεία «Καρυάς» όπου υπάρχουν στάσεις λεωφορείων και μεγάλη κίνηση πεζών, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση εκατέρωθεν εκτός της στάσης λεωφορείου ΚΤΕΛ.
  8. Αντίστοιχη με την παραπάνω απαγόρευση στάσης και στάθμευσης ισχύει και για το υπόλοιπο σε συνέχεια τμήμα της κεντρικής οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι της οικίας Φλέγγα και συνέχεια μέχρι το ύψος του Δημαρχείου και μέχρι το ύψος της οδού Σιαφάκα και συνέχεια μέχρι το ύψος της οδού Μπάμπου (Μουσείο) αντίστοιχα, λόγω της στενότητάς της και της πολύ επικίνδυνης στροφής μπροστά στο Δημαρχείο.
  9. Επί της οδού Αθ. Σμπαρούνη, παράλληλο της οδού Μακρυγιάννη, που αποτελεί την είσοδο-έξοδο οχημάτων προς Τ.Κ. Μοναστηρακίου και Ε.Ο. Ναυπάκτου-Ιτέας και επί της δεξιάς πλευράς (έξοδος) από την αρχή της εκ της κεντρικής οδού 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της οδού Οδ. Ανδρούτσου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων.
  10. Η δαιδαλώδης, στενή και κατηφορική οδός Αθ. Μπάμπου, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού Τ.Κ. Ευπαλίου, με αρχή από τη βρύση Λαγιαντρέου Ευθυμίου (μπροστά από την είσοδο από Τ.Κ. Μοναστηρακίου) και τέλος επί της κεντρικής οδού 28ης Οκτωβρίου (μπροστά στο Μουσείο και πάνω από το Δημαρχείο) καθίσταται μονής κυκλοφορίας (μονόδρομος), από τη συμβολή της με μικρή οδοό Λαγιαντρέου μέχρι το τέλος της.
  11. Σε διάφορα σημεία της κεντρικής οδού τοποθετούνται καθέτως οι απαραίτητες πινακίδες τοπωνυμιών, στάσης συγκοινωνιακών μέσων και υπηρεσιών προς πληροφόρηση του κοινού.
  12. Επί των οδών γύρω από την πλατεία Καρυάς και στα τμήματα αυτών που αντιστοιχούν στην έκταση της πλατείας, με κατεύθυνση ατενίζοντας από την κεντρική οδό την πλατεία προς Νότο, ορίζονται οι εξής ρυθμίσεις:

α) Επί της οδού Ν. Κουβέλη και στη δεξιά πλευρά (που βρίσκεται το περίπτερο) απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων.
β) Στη δεξιά πλευρά της οδού Μακρυγιάννη απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ στην αριστερή πλευρά ορίζονται 5 θέσεις Ε.Δ.Χ. ως πιάτσες ταξί.
γ) Η οδός Ν. Σμπαρούνη, που είναι πλακόστρωτη και αποτελεί συνέχεια της νότιας πλευράς της πλατείας, καθίσταται μονής κυκλοφορίας με κατεύθυνση των οχημάτων από δεξιά προς αριστερά (δυτικά προς ανατολικά) και είσοδο από την οδό Μακρυγιάννη προς την οδό Ν. Κουβέλη. Στην ίδια οδό, και στις 2 πλευρές της απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, με εξαίρεση της δεξιά της πλευρά, όπου επιτρέπεται η ολιγόλεπτη στάση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων διάρκειας 15-20 λεπτών της ώρας, μόνο για την εκφόρτωση υγειονομικού-φαρμακευτικού υλικού και την αποβίβαση και επιβίβαση πασχόντων ή μεγάλης ηλικίας ατόμων που προστρέχουν εκεί στο μοναδικό φαρμακείο για παροχή πρώτων βοηθειών ή πρόχειρης ιατρικής φροντίδας και προμήθεια φαρμάκων.
        δ) Και στις 4 γωνίες της παραλληλογράμμου κεντρικής πλατείας και εγκάρσια, χαράσσονται διαβάσεις πεζών με κίτρινες και λευκές γραμμές τύπου ZEBRA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.