Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σηκώνει άγκυρα το φέρι μποτ Αιγίου – Αγίου Νικολάου

Κοινές δράσεις που θα εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία και τη βιωσιμότητα της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου, αποφάσισαν ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης και η πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αιγιαλείας, Μαρία Τσουκαλά, παρουσία του μέλους της Λ.Ε. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Η πορθμειακή γραμμή σταμάτησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2010,ενώ ξαναλειτούργησε για ένα δίμηνο στις αρχές το 2011, για να σταματήσει έπειτα από λίγο οριστικά. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το διάστημα της μη λειτουργίας της γραμμής υπήρξε αισθητή η απώλεια τόσο από κατοίκους όσο και από επισκέπτες τις περιοχής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η γραμμή Αγίου Νικολάου – Αιγίου δεν αποτελεί μια τοπική σύνδεση που αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά μια εναλλακτική σύνδεση, μια διαπεριφερειακή γραμμή που μπορεί να αποτελέσει μια ανταγωνιστική δίοδο σύνδεσης της Πελοποννήσου με τη Στερεά. Δεδομένα που επίσης λαμβάνουν υπόψη τους οι δύο πλευρές είναι, η εγγύτητα των δύο περιοχών σε τόπους υψηλής επισκεψιμότητας (Δελφοί, Ολυμπία, Καλάβρυτα, Παραλιακή Δωρίδα) καθώς και οι παράλληλες προσπάθειες που γίνονται για νέο λιμένα στο Αίγιο και μαρίνα στα Τριζόνια.

Στις τοποθετήσεις της η κα Τσουκαλά επεσήμανε ότι οι πολίτες θέτουν το αίτημα επιτακτικά και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για την λειτουργία της γραμμής, με τη στήριξη των Δήμων και του Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, πρότεινε την πρόσκληση σε ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε να λειτουργήσει άμεσα η γραμμή, προκειμένου όμως να υπάρξει μόνιμη λύση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μελέτη βιωσιμότητας που θα εξετάσει τους τρόπους λειτουργίας, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι και η δημιουργία διαδημοτικής εταιρείας ή η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς Πόρους με στόχο να δημιουργηθεί μια διαπεριφερειακή γραμμή από το σύνολο των εμπλεκόμενων Δήμων.

Τόσο ο Δήμος Δωρίδος, όσο και το Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους και αποφασίστηκε να συντονίσουν τις άμεσες ενέργειες τους προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.