Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάχνουν για θησαυρό στο Νεραιδοβούνι Ευρυτανίας

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν κιούπια με χρυσές λίρες και μπαούλα με πετράδια, ευελπιστώντας να βγουν από το τέλμα της οικονομικής δυσπραγίας. Έτσι στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχει επιδοθεί και ένας κάτοικος του Καρπενησίου σε δημόσια έκταση στην περιοχή Νεραϊδοβούνι» της Τ.Κ Αγίου Νικολάου όπου αναζητά λίρες και χρυσαφικά που φαίνεται να είναι θαμένα από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Ήδη έχει παρθεί η άδεια και σε σύντομο διάστημα σκαπτικά μηχανήματα, ανιχνευτές μετάλλων και φτυάρια θα πιάσουν δουλειά. Στην έρευνα ανασκαφής έχει οριστεί επιτροπή για την παρακολούθηση και εποπτεία των εργασιών συγκροτούμενη από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ευρυτανίας, τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Καρπενησίου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου,τον υπάλληλο της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον αρμόδιο υπάλληλο του Δασαρχείου Καρπενησίου.

Οι εργασίες ανασκαφής θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερομηνιών που θα καθορισθούν από την Κτηματική Υπηρεσία Ευρυτανίας. Θα αρχίζουν την 9.00 π.μ. και θα τελειώνουν την 14.00 μ.μ. Το ωράριο μπορεί να παραταθεί μόνο αν βρεθεί θησαυρός και για τον απαιτούμενο χρόνο για συγκέντρωση και καταμέτρηση αυτού.

Κατά την εργασία για την ανεύρεση του θησαυρού απαγορεύεται η χρήση εκρηκτικών υλών (ισχυρών), αλλιώς η σχετική άδεια που χορηγείται μπορεί να ανακληθεί. Η δαπάνη ανασκαφής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον καταδείκτη, ο οποίος οφείλει να αποκαταστήσει τυχόν ζημιές που προκληθούν σε ιδιοκτησίες τρίτων για τις οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνος.

Αναδημοσίευση από: Prassia Online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.