Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Συντήρηση επαρχιακών οδών Αιτωλοακαρνανίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ήδη ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση των Επαρχιακών Οδών: 35η (Καστράκι-Χαλκιόπουλο-Κομποτι), 36η (Πετρώνα-Αλευράδα), 11η (Ρουσέικα-Σπολάιτα), 51η (Κεχρινιά-Λεπενού) και 37η (Λουτρό-Σταθάς)».

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και αφορούν την περιοχή της πρώην επαρχίας Βάλτου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Προγραμματίζονται έργα σε τουλάχιστον οκτώ οδικά τμήματα που έχουν εντοπιστεί έπειτα από αιτήματα φορέων και κατοίκων, αλλά και μετά από αυτοψίες που πραγματοποίησαν κλιμάκια τεχνικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, τα σημεία είναι:

Λεπενού-Κεχρινιά-Σαρδίνια
Σαρδίνια-Βρετάδα-Ποδογορά
Λουτρό-Σταθάς-Εμπεσσός
Εμπεσσός-Περδικάκι-Βρουβιανά-Όρια Π.Ε.
Γέφυρα Ματσουκίου-Σπολάιτα-Ρουσέικα
Γέφυρα αχελώου (φράγμα Στράτου)-Καστράκι-Μπαμπαλιό-Ν. Χαλκιόπουλο, Πατιόπουλο, Φλωριάδα-Όρια Π.Ε. Άρτας
Ν. Χαλκιόπουλο-Παλαιό Χαλκιόπουλο-Τρίκλινο
Γέφυρα Βέργας-Πετρώνα-Αλευράδα-Γέφυρα Τατάρνας

Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα υλοποιηθούν άμεσες, αλλά και βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ προβλέπεται και άμεση επέμβαση για την περίπτωση αντιμετώπισης απρόοπτων και επειγουσών αναγκών, με στόχο πάντα την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.

Το έργο θα εκτελεστεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) ως το 40ο υποέργο του έργου με τίτλο: «Συντήρηση - αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.