Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΑΒ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΑΒ:

«Το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Η ΕΑΒ είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας με κύρια αποστολή την υποστήριξη των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κατά συνέπεια και της ΓΓΠΠ. Αποτελεί, όμως, και αξιόπιστο συνεργάτη των διεθνώς πρωτοστατούντων αεροναυπηγικών εταιρειών, με τεχνολογίες αιχμής και πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής. 

Κύριο στήριγμά της, διαχρονικά, αποτελεί το άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, του οποίου η τεχνική ειδικότητα, η αποκτηθείσα εξειδίκευση, η τεχνική κατάρτιση, οι πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς ανέδειξαν την ΕΑΒ σε επιχείρηση υψηλού τεχνολογικού επιπέδου με επιδόσεις εφάμιλλες των καλύτερων εταιρειών του κλάδου παγκοσμίως. Όλοι οι εργαζόμενοί της εκτίθενται καθημερινά σε ποικίλους βιολογικούς, χημικούς, φυσικούς, ραδιενεργούς και άλλους παράγοντες, με αποτέλεσμα την όλο και περισσότερο εντεινόμενη κακή υγεία. 

Η συνέχιση λειτουργίας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) είναι προς όφελος της χώρας και των εργαζομένων της, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν τόσο εργασιακά όσο και οικονομικά. 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και απαιτούμε μαζί τους:

- ένα σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισής της, που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της άμυνας της χώρας και 
- την προστασία των εργασιακών και οικονομικών κεκτημένων όλων των εργαζομένων της.

- την άρση της περικοπής του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και των μη μισθολογικών παροχών των εργαζόμενων.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.