Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Αίτημα του Δήμου Δελφών για αναβάθμιση του υποσταθμού στο Σερνικάκι

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής θέτοντας το θέμα του Εκσυγχρονισμού του Υποσταθμού ΥΤ/ΜΤ Άμφισσας (θέση Σερνικάκι Φωκίδας). Με την εν λόγω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο, ζητείται η τροποποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ για την 5-ετία 2019-2023, και η πρόβλεψη εργασιών αναβάθμισης του συγκεκριμένου Υποσταθμού από το φορέα.

Στόχος του Δήμου Δελφών είναι η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών προκειμένου στο μέλλον να υπάρξει η δυνατότητα διασύνδεσης έργων ΑΠΕ, καθώς με τις υπάρχουσες κάτι τέτοιο θα είναι ανέφικτο. Η μη ικανοποίηση του αιτήματος, όπως αναφέρει η επιστολή του Δημάρχου Δελφών, θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή αρνητικό πόλο έλξης επενδύσεων ΑΠΕ, τόσο από δημόσιους φορείς μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων, όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Ο Δήμος Δελφών, άλλωστε, που ήδη βαρύνεται από ανασταλτικούς παράγοντες προσέλκυσης επενδυτών (Περιοχές NATURA, Ζώνες προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, Εθνικό Δρυμό Παρνασσού κτλ), δεν επιθυμεί την πρόσθεση ενός ακόμα, που θα τον καταδικάσει σε ουραγό των νέων απαιτήσεων.

Η επιστολή καταλήγει: «Γνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησής σας στον Τομέα των Επενδύσεων κι εκφράζοντας και τη δική μας βούληση για επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας των κατάλληλων προϋποθέσεων και συνθηκών για την επίτευξή τους, επιζητούμε την τροποποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ για την 5-ετία 2019-2023 και την ένταξη των εργασιών αναβάθμισης του Υποσταθμού Άμφισσας (θέση Σερνικάκι Φωκίδας) σε αυτό».

«Ο Δήμος Δελφών, σχεδιάζοντας τις μελλοντικές παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν την οικονομική εξυγίανση του, εξοικονομώντας πόρους αλλά και σεβόμενος παράλληλα το περιβάλλον, αναμένεται σύντομα να στρέψει σε πρακτικό επίπεδο το ενδιαφέρον του στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας πως στόχος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους των δημόσιων κτιρίων, καθώς και η στήριξη ευπαθών ομάδων. 

«Η εκμετάλλευση του συνόλου των δυνατοτήτων που μας παρέχονται προκειμένου να καταστήσουμε το Δήμο μας κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό αυτόνομο ενεργειακά, αποτελεί πολιτική επιλογή που έχει το βλέμμα της στο μέλλον, για το οποίο ήδη προετοιμαζόμαστε», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, προαναγγέλλοντας την ανάληψη πρωτοβουλίας για την έναρξη του δημοσίου διαλόγου που θα οδηγήσει στην δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων.

Από το Γραφείο Δημάρχου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.