Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ» από την Εύβοια το τελευταίο 24ωρο άφησε πίσω πολλές πληγές, στην ευρύτερη περιοχή του Αρτεμησίου, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Προέκυψαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οδικού μας δικτύου με κυριότερη την καταστροφή της γέφυρας στην ανατολική είσοδο του χωριού των Γουβών, η οποία αποτελεί και την βασική πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή Αρτεμησίου προς Ιστιαία.

Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο συμβάν με τραυματισμό ή κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, παρόλα αυτά υπάρχουν ζημιές σε περιουσίες κατοίκων τους οποίους προσπαθούμε να συνδράμουμε με καθαρισμούς και εργασίες αποκατάστασης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε ήδη σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, σχέδιο δημιουργίας εναλλακτικής οδού βόρεια των Γουβών μήκους 1,6 χλμ., η οποία θα επιτρέψει εντός ολίγων ημερών την πρόσβαση σε οχήματα μικρού μεγέθους για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών.

Μέχρι την ανακατασκευή της γέφυρας, για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Εύβοιας έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό μας, οι οδηγοί πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές όπως η επαρχιακή οδός Παππάδες-Αγδίνες-Γούβες μήκους 15 χλμ.

Συνεχίζουμε παράλληλα, με 9 μισθωμένα μηχανήματα, καθαρισμούς σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και εντός των χωριών και οικισμών που επλήγησαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος επισκέφθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε: «Ευχαριστώ το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας για την άμεση ανταπόκριση, και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμησίου για την κατανόηση και υπομονή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στους πολίτες και θα πράξει όλα τα απαραίτητα προκειμένου να επανέλθει σε κανονικότητα ο τόπος μας το συντομότερο δυνατό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.