Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων Δήμου Θηβαίων

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4555/18 που αφορά τη συγκρότηση και λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) σε κάθε δήμο, ως συμβουλευτικό όργανό του για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο  να δηλώσουν συμμετοχή στο ΣΕΜΠ.

Οι προαναφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής τους, αναγράφοντας σε αυτή τα πλήρη στοιχεία των εκπροσώπων του φορέα/συλλόγου τους (τηλέφωνα επικοινωνίας, δνση, email) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019, είτε αυτοπροσώπως στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων (Κύπρου 3- ισόγειο, Θήβα) ή στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (τέρμα Μακαρίου, πρώην Νομαρχία, Θήβα) είτε μέσω email στα sirouz@thiva.gr ή kem@thiva.gr. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262350604 και 2262028591.

Λίγα λόγια για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων: 

Συγκρότηση Συμβουλίου: Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Αριθμός μελών: Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αποτελούνται από 11 μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται 6 δημοτικοί σύμβουλοι και 5 εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων, που ορίζονται με τη διαδικασία της επόμενης παραγράφου.

Αρμοδιότητες:

α) η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή,
β) η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και
γ) η διοργάνωση, σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Ετήσια έκθεση καταγραφής προβλημάτων: Εντός του μηνός Δεκεμβρίου κάθε έτους, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων υποβάλλει προς το δημοτικό συμβούλιο Ετήσια Έκθεση, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαμένουν στο δήμο, τόσο ως προς το βαθμό ένταξής τους στην τοπική κοινωνία όσο και ως προς τη σχέση τους και το βαθμό εξυπηρέτησής τους από τις τοπικές δημοτικές αλλά και δημόσιες αρχές και διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και για τη διευκόλυνση, εν γένει, της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.