Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων στην εκδήλωση για τον Ν. Σκαλκώτα

Στην προβολή της ταινίας «Μεγάλοι Έλληνες Μουσικοί-Νίκος Σκαλκώτας» του Σταμάτη Τσαρουχά, με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Η κ. Βάκα στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ικανότητες και στον εξαιρετικό χαρακτήρα του μεγάλου συνθέτη. «Σήμερα είναι μια πραγματικά μεγάλη μέρα για όλη την καλλιτεχνική υφήλιο και για την πόλη μας. Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος κλασικός συνθέτης Νίκος Σκαλκώτας. 

Ο Χαλκιδέος Νίκος Σκαλκώτας, που η μουσική του σφράγισε τον 20ο αιώνα. Ο Χαλκιδέος Νίκος Σκαλκώτας, που εκτός από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο του, ξεχώρισε για το ήθος και την ταπεινότητα του. Το δε έργο του ήταν τόσο εξαίρετο και ιδιαίτερο που δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τον σύγχρονο καλλιτεχνικό του κόσμο και η αναγνώριση ήρθε, όπως δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, μετά το θάνατο του. Έφυγε και μας άφησε μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, μι σπουδαία παρακαταθήκη και ένα βαρύ χρέος, να τον τιμούμε και να τον θυμόμαστε όπως του αξίζει. 

Ο Δήμος Χαλκιδέων αντιλαμβανόμενος πλήρως το χρέος του, ξεκινά σήμερα μια σειρά δράσεων με σκοπό να μνημονεύσει και να τιμήσει τον μεγάλο μουσουργό. Ευχαριστούμε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας για τη σημαντική συμβολή του στην πραγμάτωση της εκδήλωσης και κυρίως τον κ. Σταμάτη Τσαρουχά, τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη. Τον Αρτακηνό Σταμάτη Τσαρουχά, που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον Σκαλκώτα και μας αποδεικνύει ότι ο τόπος μας είναι σημείο πολιτιστικής αναφοράς καθώς συνεχίζει με προσωπικότητες όπως η δίκη του να πρωταγωνιστεί στα πανελλήνια και όχι μόνο πολιτιστικά δρώμενα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.