Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Οι δρόμοι του Ηρακλή" στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας

Άλλη μια εκδήλωση του Φεστιβάλ εναλλακτικών δραστηριοτήτων του Δήμου Δελφών "Οι Δρόμοι του Ηρακλή" έλαβε χώρα εχθές στο Μαυρολιθάρι όπου παρουσιάστηκε (μετά την πρεμιέρα του στην Αγόριανη στις 13 Αυγούστου) το Ντοκιμαντέρ "Τους αγκαλιάσαν τα βουνά" μια παραγωγή 2019 της Filmcat Productions σε σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, μοντάζ του Απόστολου Ασημακόπουλου.

Στο ντοκιμαντέρ αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα της συντρόφου και μετέπειτα συζύγου του Νικηφόρου διαβάζει η Ειρήνη Αδάμου και αποσπάσματα από το βιβλίο του Νικηφόρου "Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης" διαβάζει ο Απόστολος Ασημακόπουλος.

Συμμετέχουν επίσης οι κάτοικοι Αγόριανης

Γεωργία Πανάγου
Βασιλική Αρβανίτη
Δημήτρης Σούλιος 
Αλέκος Λιάπης 
Ηλίας Λιάπης 
Γιάννης Αρβανίτης
Ο γιος του Νικηφόρου Πέτρος Δημητρίου και ο δικηγόρος-συγγραφέας Γιώργος Σιούλας.

Για μια ακόμα χρονιά το Φεστιβάλ αφιερώνει μια θεματική του σε Ηρωικές μορφές της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, όπως τα προηγούμενα χρόνια (2017 Αθανάσιος Διάκος, 2018 Οδυσσέας Ανδρούτσος) έτσι και φέτος, διασταυρώνοντας τους Δρόμους του Ηρακλή με αυτούς της Εθνικής μας Αντίστασης. 

Ο Δημήτριος Δημητρίου ή αλλιώς Καπετάν Νικηφόρος όπως έμεινε στην ιστορία, αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της θεματικής "Έλληνες Θεοί και Ήρωες" στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης "Οι Δρομοι του Ηρακλή".

Η παρουσίαση έγινε στο Μαυρολιθάρι, έδρα της Δημοτικής ενότητας Καλλιέων, το οποίο υπήρξε αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα χωριά κατά την περίοδο που η Ελλάδα αντιστάθηκε με ελάχιστα μέσα αλλά περίσσιο θάρρος στους κατακτητές της.

dimosdelfon.gr 
#the_routes_of_Heracles 
#Greeks_gods_and_heroes 
#municipality_of_Delphi 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.