Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Εργαστήριο φυσικής δόμησης στις Ράχες Φθιώτιδας

Με πρωτοβουλία δύο φοιτητριών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Ξάνθης, της Δανάης Τσίγκανου και της Χριστίνας Ευαγγελοπούλου και την καθοδήγηση της ομάδας του Building with earth θα πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο εργαστήριο φυσικής δόμησης στον πολυχώρο NISI στις Ράχες Φθιώτιδας. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν όσοι πιο πολλοί φοιτητές αρχιτεκτονικής, και όχι μονο, τις μεθόδους φυσικής δόμησης, αλλά κυρίως να αποκτήσουν μια εμπειρία πρακτικής εξάσκησης.

Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση φυσικών, τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών.

Σε αυτό το σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τον πηλό και τα φυσικά υλικά γενικότερα, πως τα αναγνωρίζουμε, που τα βρίσκουμε και πως τα επεξεργαζόμαστε. Πρόκειται να χτίσουμε ένα γεωδαιτικό κατάλυμα, με ξύλινο σκελετό και εσωτερική διαρρύθμιση από πέτρες, πλιθιά, στοιβαχτό πηλό (cob), γαιόσακους, τσατμά.

- Το εργαστήριο θα διαρκέσει από το απόγευμα της Πέμπτης 22 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου. Η συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου, στις 18.00. 
- Η διαμονή θα γίνει με σκηνές στον ίδιο χώρο. 
- Θα χρειαστείτε εξοπλισμό camping (σκηνές, στρώμα κλπ), ένα σετ ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν με χώματα και σαγιονάρες. 
- Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται στα 80€ ανά άτομο και 60€ για φοιτητές και ανέργους, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και την διατροφή. 

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrgPkYh-8Xd-E6yuVHAenvRsr_Ze9PQ_xfJF99tY5gFMRCZA/viewform?usp=sf_link

Email επικοινωνίας: xris.evangel@gmail.com, dtsiganou@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987891460, 6980759213.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.