Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Συνεχίζονται οι διαπλατύνσεις οδικών αξόνων στην Ευρυτανία

Τις προηγούμενες ημέρες στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας-Διαπλατύνσεις-Τεχνικά οδικού δικτύου Νέο Αργύρι-Όρια νομού» προϋπολογισμού 70.000,00 €. Το έργο αφορά σε εργασίες προστασίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου Τοπόλιανα-Νέο Αργύριο στη θέση «Πλατανάκι» της περιοχής «Παλιόδενρα» με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Επίσης προβλέπεται ο καθαρισμός μικρού τμήματος της κοίτης του παρακείμενου χειμάρρου (Λεπιανίτης) από τα φερτά κυρίως υλικά τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των υδάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα κατάντι της Ε.Ο Τοπόλιανα-Νέου Αργυρίου, πλησίον του ρέματος «Λεπιανίτης» αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες γενικές εκσκαφές και εκσκαφές θεμελίων για την έδρασή του. Θα πραγμτοποιηθούν εργασίες επίχωσης όπισθεν του ανωτέρω τοιχίου καθώς και εργασίες τσιμεντόστρωσης ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια μεταξύ του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου και του προς κατασκευή τοιχίου.

Τέλος προβλέπονται και εργασίες καθαρισμού από φερτές ύλες του υπάρχοντος ρέματος σε μήκος τριακοσίων μέτρων περίπου για την ομαλή ροή των υδάτων μέσα σε αυτό. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.