Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Στέλιος Φενέκος: Σύνταγμα και θεσμοί αλά καρτ ανάλογα με τα κομματικά συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στη συνταγματική αναθεώρηση να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άμεσα από το λαό. Θεώρησε ότι η πρόταση δεν θα έπαιρνε πάνω από 179 ψήφους, οπότε στην επόμενη βουλή θα ήθελε αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει (180 ψήφους) και θα μπορούσε να κάνει εκ νέου εκλογικά παιχνίδια με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας (2020), όπως έκανε και επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Όταν όμως η ΝΔ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση αυτή και άρα η πρόταση αναθεώρησης θα ψηφιζόταν με πάνω από 179 βουλευτές, (θα μπορούσε δηλαδή η επόμενη βουλή να την περάσει με 151 βουλευτές), προσπαθεί να βρει τρόπο για να μην την ψηφίσει (να μην πάρει δηλαδή η πρόταση για αναθεώρηση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε, πάνω από 179 ψήφους τώρα).

Η πλήρης γελοιοποίηση του κοινοβουλίου και της ίδιας της κυβέρνησης μειοψηφίας.

Όμως εξ ίσου προβληματική είναι και η δήλωση του συνταγματολόγου Ε. Βενιζέλου και του κ. Λοβέρδου, οι οποίοι παρεμβαίνουν προσχηματικά υπέρ των μεθοδεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία.

Οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος επέμειναν στην άποψη τους να μην ψηφιστεί καμιά διάταξη του Συντάγματος με περισσότερες από 179 ψήφους προκειμένου η επόμενη βουλή σε κλίμα συναίνεσης να ολοκληρώσει την αναθεώρηση με συνεργασία των κομμάτων.

Το προσχηματικό επιχείρημά τους είναι: «Η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη».
Όμως είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μπορεί να περάσει η νέα κυβέρνηση (το πιθανότερο της ΝΔ) την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό με 151 ψήφους αλλά να χρειάζεται 180. Να είναι δηλαδή η νέα κυβέρνηση όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξαναπάμε σε εκλογές, για να καρπωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το όφελος από την απλή αναλογική.

Καμαρώστε τους όλους για τον ευτελισμό του Συντάγματος, και των θεσμών της Δημοκρατίας.

Σύνταγμα και θεσμοί αλά καρτ ανάλογα με τα κομματικά συμφέροντα.



Ποιος είναι ο Στέλιος Φενέκος:
Ο Στέλιος Φενέκος υπήρξε υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. (1975-2010) είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών που ιδρύθηκε το Μάιο του 2012. Υπήρξε επίσης γνωστός αθλητής του μπάσκετ την περίοδο 1973-1991, (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα). Διετέλεσε Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ τα έτη 2010 και 2011.

Ποια είναι όμως η ιστορία του:
Ο Στέλιος Φενέκος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1957. Μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1975 και ορκίσθηκε νέος Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού το 1979. Σπούδασε στην Ελλάδα την Αμερική και την Αγγλία (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Ναυτική Σχολή Πολέμου, MsC Διεθνή Πολιτική, Στρατηγικές, & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο), ΗΠΑ: “Foreign & National Policy, Decision making, Strategy & Defense Planning” (NWC Rhode Island, USA), Foreign Policy in Eastern Europe, (Executive Programme, Harvard Kennedy School of Government), Crisis Management (MTC, Portsmouth).

Στην θητεία του στο Ναυτικό, υπηρέτησε επί 18 χρόνια σε θαλάσσια υπηρεσία στο Αρχηγείο Στόλου σε διάφορους τύπους πλοίων, και ήταν ο πρώτος Κυβερνήτης της Φρεγάτας Μπουμπουλίνα, που παρελήφθη από την Ολλανδία και εντάχθηκε στο στόλο μας το 2000. Υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής Πολιτικής και Αμυντικής Σχεδίασης/ΓΕΝ, Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Α/ΓΕΕΘΑ και Αμυντικής πολιτικής/ΓΕΕΘΑ, Αν. Εθνικός Αντιπρόσωπος της χώρας μας στη Στρατιωτική Επιτροπή στο ΝΑΤΟ, ως Διοικητής στο Ναύσταθμο Κρήτης, ως Διοικητής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, και ως Κλαδάρχης Κλάδου Πόρων στο ΓΕΕΘΑ. Τον Μάιο του 2010, φέροντας το βαθμό του υποναυάρχου και ως μέλος του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας και σύγκρουσής του με τον τότε Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για το γνωστό τότε θέμα των υποβρυχίων το θέμα έφτασε ως την Αμερική με την Wall Street Journal να φιλοξενεί ολόκληρο σχετικό άρθρο.


Λίγα λόγια για την Κοινωνία Αξιών
Η «κοινωνία αξιών» είναι κεντρώο ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε στις 27 Απριλίου 2012 από τον καθηγητή Management και Human Resources του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, μαζί με στελέχη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου. Μετά από την παραίτηση του ιδρυτή του κόμματος Δημήτρη Μπουραντά, καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο Στέλιος Φενέκος, ανώτατος αξιωματικός Π.Ν. ε.α., το Δεκέμβριο του 2014. 

Η Κοινωνία Αξιών αυτοχαρακτηρίζεται ως κόμμα με ιδεολογικό προσανατολισμό τον κοινωνικό φιλελευθερισμό το οποίο εκπροσωπεί τον Κοινωνικό Κεντρώο χώρο. Μέσα από τις δράσεις της στοχεύει στην κοινωνική ευημερία, μέσω προώθησης των αξιών της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του ανθρώπου και του πολίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.