Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

251 εκατ. ευρώ περισσότερα για το πρόγραμμα Erasmus+ το 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το αναθεωρημένο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας Erasmus + για το 2019, διαθέτοντας 251 εκατ. ευρώ επιπλέον του ήδη προγραμματισμένου προϋπολογισμού ύψους 3 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος, τα οποία θα επενδυθούν στη μαθησιακή κινητικότητα και σε σειρά έργων προτεραιότητας.

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τίμπoρ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το πρόγραμμα Erasmus+ 2019 θα είναι σε θέση να προσφέρει σε περισσότερους πολίτες μια εμπειρία μάθησης στο εξωτερικό και, ιδίως, να διπλασιάσει τα κονδύλια για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Θα αυξήσουμε επίσης τη χρηματοδότηση για τα νέα κέντρα επαγγελματικής αριστείας και θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα έργα κοινωνικής ένταξης

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα εργασίας για το 2019 θα ωφελήσει επίσης καινοτόμα και διεπιστημονικά έργα, όπως η ψηφιακή μάθηση και η διδασκαλία των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STEAM), καθώς και διεθνείς δραστηριότητες στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επένδυσης στους νέους, η πρόσθετη χρηματοδότηση συμφωνήθηκε μεταξύ του Συμβουλίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της απόφασής τους για τον συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2019.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.