Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα σε αντιπολεμική συγκέντρωση-πορεία

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας, είναι αυτή που ενισχύει τους δεσμούς με του πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το φασίστα πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου και του δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι. 

Η παγκόσμια κρίση αφού τίναξε στον αέρα στην χρηματιστηριακή ευφορία, κήρυξε τον πόλεμο στους φτωχούς. Η διεθνής αστική τάξη αδυνατώντας να βρει λύση στα άλυτα προβλήματα του καπιταλισμού ισοπέδωσε με τα μνημόνια λαούς. Με τον πόλεμο ισοπέδωσε κυριολεκτικά ολόκληρες χώρες. 

Η χώρα μας πιστή στο δόγμα ῾ανήκομεν στη Δύσιν῾ βρέθηκε ιστορικά στο ρόλο του λακέ των ιμπεριαλιστών σε όλες τις περιπτώσεις. Το ότι είμαστε ῾χώρα σταθερότητας῾ και ότι ῾η χώρα επενδύει σε εξοπλισμούς μόνο αμυντικά῾, διαψεύδεται από όλες τις συμμετοχές της, από το Κόσοβο, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, της Συρία μέχρι και το Σουδάν!

Η επέκταση των νατοικών βάσεων δεν γίνεται μόνο στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση γίνεται μοχλός μέσω της επίλυσης του μακεδονικού ονόματος με τη γείτονα χώρα αποκλειστικά για την επέκταση των νατοικών βάσεων στα Βαλκάνια.  

Η Ελλάδα περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια, το διαρκές όνειρο της άρχουσας τάξης, τείνει να λάβει νέο χαρακτήρα στο έδαφος των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, στο διαρκές κυνήγι για τον έλεγχο οικονομικών ζωνών και ενεργειακών αποθεμάτων, με ακόμα πιο επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς της ανατολικής μεσογείου. Η επιθετική αντιλαική πολιτική εντός των συνόρων είναι η άλλη μορφή της πολεμικής προετοιμασίας και των σχεδίων οικονομικής επέκτασης στο εξωτερικό. Τα μνημόνια δεν επιβλήθηκαν μόνο απ΄έξω, τους δανειστές. Ήταν ανάγκη και της ντόπιας άρχουσας τάξης για να συντριβούν κοινωνικές κι εργατικές κατακτήσεις, να ξεπουληθούν κοινωνικά αγαθά, να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου κι ένα περίσσευμα άνεργου εργατικού δυναμικού, υποψήφιο κρέας για τα κανόνια. 

Το ελληνικό αστικό κράτος είναι το ποιο πιστό σκυλί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας μετατρέποντας όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και του Τραμπ των ΗΠΑ, με επέκταση των βάσεων κι ένα νέο κυνήγι εξοπλισμών. Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνει συντάξεις, μισθούς, πρόνοια, τσακίζει εργατικά δικαιώματα μπορεί και χρηματοδοτεί F16, φρεγάτες, υποβρύχια, υπερπόντιες εκστρατείες σπαταλώντας το 2,5% του ΑΕΠ διατηρώντας έτσι τη δεύτερη θέση σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ ενώ το λαϊκό εισόδημα τελεί σε χρεοκοπία! Ο εχθρός δεν είναι εξωτερικός και βρίσκεται στη δικιά μας χώρα. Ο εχθρός είναι ο ταξικός μας αντίπαλος, το κεφάλαιο και η πάλη εναντίον του είναι ο  μόνος τρόπος για την αποτροπή του πολέμου. 

Η άρχουσα τάξη δεν είναι αντιμέτωπη με τον εξωτερικό εχθρό. Οι προετοιμασίες σε κάθε επίπεδο στρέφονται κατά του εσωτερικού εχθρού, όσων αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους απόκληρους του πολέμου, πρόσφυγες και μετανάστες. Ρατσιστικές, εθνικιστές και φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να στρέψουν τους καταπιεσμένους εναντίον των απόκληρων για να προστατέψουν τους ένοχους της κρίσης, το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές και το ίδιο το κράτος τους. 

Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά και τον κίνδυνο ενός αιματηρού πολέμου να απειλεί την ανθρωπότητα, είναι καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων, να μπουν στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Δεν θα αφήσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες αυτής της γης, αυτούς που έσπειραν τον όλεθρο τον περασμένο αιώνα, έχουν εγκληματήσει στις αρχές του νέου χωρίς να αντιτάξουμε τη διεθνιστική δύναμη της εργατικής τάξης και των λαών που υποφέρουν. 

Η πάλη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού, αντικαπιταλιστικού, διεθνιστικού κινήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινή μάχη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τον εθνικισμό, το φασισμό και όλους τους πολιτικούς του εκπροσώπους που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε δούλους για μια ζωή  και κρέας για τα κανόνια τους.

Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 10/11 στις 12:00 στο Στεφανοβίκειο. Αναχώρηση από το Βόλο στις 11:00 απο το δημαρχείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.