Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις» στη Δημοτική πινακοθήκη Χαλκίδας

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Παράλληλες Συνδέσεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Μυταράς» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παρουσιάζει έργα των Ákos Révész και János Lipovics από την Ουγγαρία και του Αποστόλη Ζολωτάκη από την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων συνεχάρη τους καλλιτέχνες και αναφέρθηκε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και την Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, απόδειξη της οποίας αποτελεί και η συνδιοργάνωση αυτής της ξεχωριστής έκθεσης που φέρνει σε επαφή Έλληνες και Ούγγρους καλλιτέχνες στην Χαλκίδα, ενώ σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού για τη δημιουργία θεσμών και δράσεων που αναβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή της πόλης.

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt ανέφερε ότι λίγους μόλις μήνες μετά την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Μεγάλου Ούγγρου István Széchenyi που πραγματοποιήθηκε στο φρούριο «Καράμπαμπα» στη Χαλκίδα , η έκθεση «Παράλληλες Συνδέσεις» αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη σύσφιξη των σχέσεων του Δήμου Χαλκιδέων και της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, της Ελλάδας και της Ουγγαρίας. «Μετά από τις επιτυχημένες εκθέσεις των Ρέβες-Ζολωτάκη στο Λουτρό των Αέρηδων και του κυρίου Λίποβιτς στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής στην Αθήνα, οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζονται σε μία κοινή έκθεση στο εκλεκτό κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης της Χαλκίδας που φέρνει το όνομα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου του Δημήτρη Μυταρά» σημείωσε ο κ. Haupt. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και το Δήμο Χαλκιδέων για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία.

Η έκθεση θα παραμείνει στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Μυταράς» (πρώην ΑΣΑΧ) μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2019.

Οι Ώρες Λειτουργίας είναι:
Τρίτη-Παρασκευή: 10:00-12:30 & 18:00-20:00
Σάββατο-Κυριακή: 10:00-12:30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.