Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν γεύματα και φέτος σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Την έναρξη του προγράμματος για την διανομή δωρεάν γευμάτων σε σχολεία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Για ακόμη μία χρονιά, η Περιφέρεια συνεργάζεται με το ινστιτούτο "Prolepsis" και υλοποιούν το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια έκρινε επιβεβλημένη την υλοποίηση του προγράμματος και για τη φετινή σχολική περίοδο και το χρηματοδοτεί πλήρως, στο πλαίσιο του πακέτου δράσεων που κάνει για την στήριξη των οικογενειών με οικονομικά προβλήματα και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθημερινή παροχή, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, ενός δωρεάν υγιεινού γεύματος αλλά και η προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μαθητές και τις οικογένειές τους, μέσω διανομής εκπαιδευτικού υλικού. 

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει, με κάθε τρόπο, να στηρίζει όλους εκείνους που βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της πραγματικότητας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια. «Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι της Περιφέρειας παίρνουν πρωτοβουλίες, οργανώνουν δράσεις και προσπαθούν να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτές οι οικογένειες δεν είναι μόνες τους. Ότι είμαστε δίπλα τους και παλεύουμε καθημερινά για να τους παρέχουμε αυτά που πρέπει. Τα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα αυτό, προέρχονται από τον εξορθολογισμό και την τάξη που βάλαμε στα οικονομικά της Περιφέρειας. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που είμαστε χαρούμενοι. Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.