Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Έργου RCIA Καμένα Βούρλα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “Regional Creative Industries Alliance (RCIA) – Συμμαχία Περιφερειακών Δημιουργικών Κλάδων’’. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φιλοξενεί τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου, η οποία θα λάβει χώρα στα Καμένα Βούρλα, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Γαλήνη».

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 14:30, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας εργασίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κος Θεμιστοκλής Χειμάρας και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Συκιώτης Ιωάννης. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μελέτης στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου θα υποδεχτεί τους εταίρους η κα. Αργύρη Βίβιαν, Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων.

Το Έργο RCIA βασίζεται στην αναγνώριση του υψηλού βαθμού καινοτομικότητας των επιχειρήσεων που ανήκουν στην Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία και των δυνατοτήτων που παρουσιάζουν, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη. 

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά εννέα εταίροι από χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία, η Λετονία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ρουμανία, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,58 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και κατά 15% από Εθνική Συμμετοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.