Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σύλληψη καλλιεργητή δενδρυλλίων κάνναβης στις όχθες του Σπερχειού

Φυτεία με 76 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη παραποτάμια δασώδη περιοχή (του Σπερχειού ποταμού), στο δημοτικό διαμέρισμα του Κόμματος Λαμίας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (καλλιέργεια – κατοχή).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες, ο 50χρονος μετέβη με δίκυκλο μοτοποδήλατο στο χώρο της φυτείας και όταν εισήλθε εντός αυτής, με σκοπό να προβεί στην περιποίηση-πότισμα των δενδρυλλίων, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Στο χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν 76 δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από 30 εκατοστά έως και 2,20 μέτρα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο σκεπάρνια, ένα μπετόνι ποτίσματος και ένα θερμόμετρο.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποξηραμένα αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 36 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης και το ανωτέρω δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017, ο 50χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ομοίως ως καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα τότε είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και περισσότερα από 13 κιλά φυτικών αποσπασμάτων δενδρυλλίων κάνναβης.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λαμίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.