Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αρραγές το μέτωπο των Δήμων στη διεκδίκηση της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Στη Χαλκίδα συνεδρίασε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση καθώς κλήθηκαν και οι Δήμαρχοι που δεν μετέχουν στο Σώμα. Το θέμα που -όπως ήταν φυσικό- κυριάρχησε στη συνεδρίαση ήταν ο σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών για τη διεκδίκηση ίδρυσης του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Το θέμα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο καθώς μόλις πριν μερικές ημέρες  παρουσιάστηκε από την Πρυτανική Αρχή του ΕΚΠΑ η πρόταση για την απορρόφηση/πανεπιστημιοποίηση μέρους των σχολών της Εύβοιας, κίνηση που ουσιαστικά οδηγεί  στη διχοτόμηση και μοιραία στην κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, του μοναδικού τριτοβάθμιου ιδρύματος της Περιφέρειας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε υπό τις ευλογίες του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Π.Ε.Δ. και της Περιφέρειας, που είχαν ως στόχο να ενημερωθεί και να βεβαιωθεί ο Υπουργός για το γεγονός ότι το σύνολο των φορέων και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα της ίδρυσης αυτόνομου, αυτοδύναμου και αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος τόνισε: 

«Γίνονται προσπάθειες να διασπαστεί το μέτωπο των Δήμων, της Περιφέρειας και των φορέων της Στερεάς Ελλάδας. Οι προτάσεις που ανακοινώνονται ή επεξεργάζονται από μεγάλα Ιδρύματα της χώρας, δείχνουν ένα πράγμα, ότι η Στερεά Ελλάδα αποτελεί “φιλέτο” και στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Σας καλώ λοιπόν να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να μην επιτρέψουμε τον τεμαχισμό και την ετεροδιοίκηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και να διατηρήσουμε την κόκκινη γραμμή της ίδρυσης του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Το χρωστάμε στον τόπο μας, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές».

και κλείνοντας ανέφερε:

«Στο κομβικό αυτό σημείο θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο, απέναντι στους πολίτες. Προτείνω να κληθούν τα Κόμματα καθώς και οι βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας να απαντήσουν ξεκάθαρα αν τάσσονται υπέρ της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ή όχι. Καθαρές θέσεις χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους. Κι ας μας κρίνει όλους ο λαός και η ιστορία. 

Τέλος, για να ξεπεραστεί η ακατανόητη στάση του κ. Γαβρόγλου που εξακολουθεί να προτάσσει τις δικές του θέσεις και τον δικό του σχεδιασμό, που στερείται λαϊκού ερείσματος, θεωρώ πως πρέπει να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, με την ελπίδα η Στερεά Ελλάδα να βρει τον προσήκων σεβασμό και εν τέλει να αποκτήσει το δικό της Πανεπιστήμιο, όπως κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας».

Το Σώμα έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου, με το μέτωπο να παραμένει αρραγές σε ότι αφορά στη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.