Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Circle-singing workshop με τη Nana Simopoulos στο Τροφώνιο Ωδείο

Το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνει 3ωρο-βιωματικό εργαστήρι- circle-singing workshop με την Ελληνοαμερικανίδα Nana Simopoulos.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 , 12.00 -15.00
Πληροφορίες - Εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Ωδείου στα τηλ. 2261087570 & 6976861410.
Η εγγραφή - δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Θα δοθεί συναυλία από την Nana Simopoulos και την ορχήστρα της την ίδια μέρα Σάββατο 23/6 στο Art cafe Αστραδενή στις 21.30 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής).

Πληροφορίες για το circle-singing workshop 

Το βιωματικό Εργαστήρι circle-singing προσφέρει χώρο στη δημιουργικότητα μέσω του ήχου και της φωνής. Προσιτό σε αρχάριους και προκλητικό για προχωρημένους τραγουδιστές, το πρόγραμμα καλεί τους μαθητές να απελευθερωθούν, μέσα από τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού και της φαντασίας.

Τον όρο circle-singing εισήγαγε ο Bobby McFerrin, μουσικός, τραγουδιστής και μαέστρος, ο οποίος κατά την διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του σαν σόλο καλλιτέχνης, δημιούργησε τους φωνητικούς κύκλους, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ του κοινού, ερωτήσεις και απαντήσεις μέσω αρμονιών και ρυθμού.

Αυτά τα κυκλικά τραγούδια που συνδυάζονται με χορωδιακά τραγούδια, όχι μόνο δημιουργούν όμορφη μουσική, αλλά καλλιεργούν μια βαθιά αίσθηση χαράς καθώς επίσης και το αίσθημα του "ανήκειν.

Η τεχνική των circle-singing (κυκλικών τραγουδιών) χτίζει τις βάσεις της μουσικής, σε συνδυασμό με την αρμονία, την ρυθμική ακρίβεια και την ακουστική ακρίβεια. Επίσης καλλιεργεί και αναπτύσσει τις παραδοσιακές ικανότητες που χρειάζονται για το τραγούδι, όπως η μείξη, η ισορροπία, η τονικότητα και η ευαισθησία.

Η Nana Simopoulos έχει σπουδάσει με τους Bobby McFerrin, Joey Blake, Rhiannon, David Worm και άλλους και μεταφέρει αυτή την τεχνική των circle-singing σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό το πρόγραμμα circle-singing (κυκλικών τραγουδιών) είναι πολύτιμο για τραγουδιστές και μουσικούς όλων των επιπέδων, για δασκάλους και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια κοινότητα, βασισμένη στην εμπιστοσύνη, μια βιωματική εμπειρία με βάση τη δημιουργικότητα που αγκαλιάζει τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο.

Βιογραφικό 
H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Το πρώτο της άλμπουμ «Pandora’s Blues», 1983 στο οποίο συμμετέχει ο αείμνηστος Charlie Hadenκαθώς επίσης και ο ντράμερ Billy Higgins, απέσπασε τη διάκριση «Critic’s Choice» του περιοδικούDOWNBEAT. Ο αείμνηστος Ινδός Μάστερ του σαράνγκι Ustad Sutan Khan την συνοδεύει τρεις κυκλοφορίες της, «After The Moon», 1997, «Daughters Of The Sun», 2001, το οποίο και αποτέλεσε το Νο 1 στα NAV New Age και στα ραδιοφωνικά παγκόσμια charts, καθώς επίσης και στην τελευταία της κυκλοφορία «Skins».

Μετά τις επιτυχίες το Montreux Jazz Festival της Ελβετίας και τη συμμετοχή της στη συλλογή των CD τους «Live at the B&W Montreux Music Festival, Vol. II», η εμφάνισή της στο ElectronicFestival της Βαρσοβίας, τον Οκτώβριο του 2007, απέσπασε αξιοσημείωτα μεγάλη προσέλευση.

Έχει παίξει στο Symphony Space, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Joni Mitchell «Wall-to-Wall», μαζί με την Lauren Flanigan, ντίβα της Όπερας και στο Kennedy Center, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Mary Lou Williams Women in Jazz festival», μαζί με το σεξτέτο της Mary Ann McSweeney.

Το μουσικό της σύνολο World Music of Nana, έπαιξε στο Rubin Museum of Art με τον μεγάλο Βραζιλιάνο κρουστό Café Da Silva και στο Merkin Hall του Lincoln Center με τον Ustan SultanKhan στο σαράνγκι καθώς επίσης και τον David Liebman στο σαξόφωνο. Το Σεπτέμβριο του 2011 διηύθυνε 40 μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μια μνημοσυνιακή τελετή της 9/11 στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Νέα Υόρκη, σε μια πρωτότυπη σύνθεση η οποία ονομάστηκε «Θα σε θυμηθώ» - «I willremember you». Επί του παρόντος, εμφανίζεται δίνοντας παραστάσεις και συναυλίες με το Μουσικό της Σχήμα World Jazz Music of Nana.

Στο νέο άλμπουμ της Νάνας «Skins» συμμετέχει ο Dave Liebman στο σαξόφωνο, ο αείμνηστος Ustad Sutan Khan στο σαράνγκι και ο Royal Hartigan στα ντραμς, μαζί με μουσικούς από την Ελλάδα, τη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη. Το «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας Σιμόπουλος, τα οποία εκτελούνται έξοχα ερμηνευμένα από ένα Τζαζ μουσικό σχήμα παγκοσμίου κύρους, απαρτιζόμενο από μουσικούς υψίστου επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού σαξοφωνίστα Dave Liebman και του Ustad Sultan Khan, Master του Ινδικού σαράνγκι. To υλικό του πανέμορφα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.