Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο Δήμος Λεβαδέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη της διαφορετικότητας και της δύναμης του πολιτισμού και του αθλητισμού ως μέσο για την ένταξη και την ενδυνάμωση των προσφύγων.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρης Καρβούνης, απηύθυναν χαιρετισμό καταδικάζοντας τις αιτίες που εξαναγκάζουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Σημείωσαν, ότι η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και διεκδικούμε ένα κοινό μέλλον μακριά από τους πολέμους και την δυστυχία.

Καταλήγοντας, παρότρυναν τον κόσμο να γνωρίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη διπλανή μας πόρτα, να μάθουμε τις ιστορίες τους και να μοιραστούμε τις αγωνίες και τα όνειρα τους.

Μέσα από το πρόγραμμα «ESTIA» που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 901 πρόσφυγες από τις αρχές του Νοεμβρίου 2016. Ο σημερινός φιλοξενούμενος πληθυσμός ανέρχεται στους 384 ωφελούμενους, εκ των οποίων οι 240 είναι παιδιά.

Τέλος, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μπαλάφα και η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση από τους Καλλιόπη Βέττα και Χάικ Γιαζιτζιάν.

Η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί τους αθλητισμούς συλλόγους: ΑΚΟΛ Λιβαδειάς, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΡΚΥΝΑΣ, τις γυναίκες- πρόσφυγες και τους πολιτιστικούς συλλόγους : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΛΕΒΑΔΡΩ, ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, τους χορηγούς επικοινωνίας και τον κ. Αριστείδη Κουρεντή για την παραχώρηση νερών και αναψυκτικών για την εκδήλωση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.