Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Φεστιβάλ Δελφών: Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες και λόγος ελληνικός

Το πρώτο Φεστιβάλ Δελφών είναι πλέον γεγονός! “Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες και λόγος ελληνικός” άνοιξε τις πόρτες του και το πρώτο τετραήμερο εκδηλώσεων στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Οι βραβευμένοι σολίστ Στέφανος Θωμόπουλος και Θοδωρής Τζοβανάκης πλημμύρισαν τον χώρο με τις εξαιρετικές εκτελέσεις στα πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι ενώ μαζί τους ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης ερμήνευσε τον καπετάν Μιχάλη προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνονας» του Κωνσταντίνου Χατζή σε μουσική σύνθεση του διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη παρουσιάστηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό οι ηθοποιοί Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιώργος Παπαπαύλου παρουσίασαν μοναδικά την ιστορία του τραγικού βασιλιά των Μυκηνών. Την Δευτέρα 18 Ιουνίου το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στην εξίσου εντυπωσιακή αίθουσα της Σφίγγας, μέσα στο αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ανάμεσα στους θεατές του Φεστιβάλ βρέθηκαν προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, o Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, o Γιώργος Χατζιδάκις, οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδος κ.α.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δελφών συνεχίζονται, την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Κεντρί στο Γαλαξίδι το φωνητικό σύνολο 8tetto Θα ερμηνεύσει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, το Σάββατο και την Kυριακή 23-24 του μηνός νέοι συνθέτες θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού στο σπίτι του Σικελιανού στους Δελφούς και την οικία Πανουργιά στην Άμφισσα αντίστοιχα.

Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις είναι κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ.

Τιμή εισιτηρίου για τους κατοίκους των Δήμων Δελφών και Δωρίδας: 5 ευρώ.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις εκδηλώσεις: Τουριστικό Περίπτερο Δελφών +30 22650 8277

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.