Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τεράστια η συνεισφορά του Γ. Παπανικολάου, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην προσφορά του Ευβοέα γιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, αλλά και στη σημασία που έχει η πρόληψη στην Υγεία, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μιλώντας το Σάββατο 12 Μαΐου στην ημερίδα που διοργάνωθηκε στη Χαλκίδα, με θέμα «Πρόληψη καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Οργάνωθηκε από το Ινστιτούτο «Γ. Ν. Παπανικολάου» με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, των Δήμων Χαλκιδέων και Κύμης – Αλιβερίου, της 5ης Υγιεινομικής Περιφέρειας, του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τόνισε τα εξής:

«Συμπληρώνονται 135 χρόνια από τη γέννηση του Γεωργίου Παπανικολάου, ενός ανθρώπου που υπήρξε, διεθνώς, εξέχουσα μορφή της ιατρικής και βιολογικής έρευνας, στον τομέα της κυτταρολογίας και ειδικά στον αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου.

Ως εκ τούτου, η σημερινή ημερίδα, πέραν της σπουδαιότητάς της από ιατρικής άποψης, αποτελεί και έναν, μικρό επιπλέον, φόρο τιμής στον Γεώργιο Παπανικολάου και στον ακούραστο αγώνα του για τη σωτηρία εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόληψη της υγείας αποτελεί σημαντικό παράγοντα όχι μόνο της ελαχιστοποίησης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας, αλλά και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων στις σημερινές κοινωνίες.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο βαθμός της πρόληψης στην υγεία προσδιορίζεται πλέον από μια σειρά κοινωνικούς, οικονομικούς, ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες .

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταγραφεί σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της σπουδαιότητας της πρόληψης στην υγεία, τόσο από κρατικούς φορείς όσο και από ανεξάρτητους, γεγονός που αποδεικνύει την κατανόηση της αναγκαιότητας διαρκούς πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο χώρος της υγείας, ανέκαθεν αποτελούσε το πιο ευαίσθητο κομμάτι των κρατών, αναπτυγμένων και μη. Η διαφορά έγκειται ότι στις χώρες με οργανωμένα συστήματα υγείας, η πρόληψη αποτελεί πλέον μια διαδικασία παρέμβασης, παράλληλη με τις υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης
».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.