Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πάρτε μέρος στην Εκστρατεία "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" της HELMEPA, 4 - 25 Μαΐου 2018

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με τον ερχομό της άνοιξης, η HELMEPA σας προσκαλεί και φέτος να οργανώσετε μια εξόρμηση για τον καθαρισμό κοντινής σας ακτής, πάρκου ή δάσους ή και της γειτονιάς σας, ΜΕΤΑΞΎ 4 ΚΑΙ 25 ΜΑΐΟΥ 2018, συμμετέχοντας έτσι στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «ΑΣ ΚΑΘΑΡΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ».

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για ένα καθαρό ευρωπαϊκό περιβάλλον χωρίς απορρίμματα. Η φετινή πρωτοβουλία εστιάζει στο γεγονός ότι αν και το 70% των απορριμμάτων προέρχεται από δραστηριότητες στη στεριά, πολλά από αυτά καταλήγουν από τα βουνά και την ενδοχώρα στη θάλασσα και τις ακτές μέσω των ανέμων, των ποταμών και των χειμάρρων, ακόμη και του οδικού δικτύου.

Καθώς το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με απορρίμματα και ειδικά με πλαστικά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουμε όλοι μας χρέος να γίνουμε μέρος της λύσης μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και ενημέρωσης.

Συγκεντρώστε λοιπόν και εσείς φίλους, συμμαθητές και συναδέλφους και οργανώσετε το δικό σας καθαρισμό ή δηλώστε συμμετοχή σε μία ήδη προγραμματισμένη δράση. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, μπορεί να πάρει μέρος!

Όλες οι προγραμματισμένες δράσεις θα αναρτηθούν σύντομα σε διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα της HELMEPΑ και θα προβάλλονται στη σελίδα μας στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ. 2109343088. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.